årets första "riktiga" snabbjobb

Sitter och mumsar på en oxfilepizza med jalapenos och beasåsen på, samtidigt så är jag rädd för att jag ska somna när som helst. Är helt utmattad efter mockning i hagen och snabbjobb med elit. Prövade på det helstängda idag och kortade käken. Han gick med det han brukar göra på tävling och jag tror han behöver det endå. Första 1000 klockade jag på 2.22, och sista 500m så gick det på 2.18! Duktig pålle. Tror att det kan bli bättre när vi tar av han huvan, får på sommarskorna och då han får gå med andra hästar så han taggar till lite och inte tänker på saker som finns i kanten av banan. Inte ett dugg trött var han efteråt heller och bara det kändes bra.

Nu ska jag slänga min in i duschen, hörs!


saturday

Fredagskvällen slutade inte så illa ändå. Robin hämtade upp mig och sen for vi till stan och snurra runt. Så helt värdelös blev den ju inte.
Idag så ska jag köra elit och ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på, skulle fara på bio med några kompisar med det blir inte av. En sak är säker och det är att jag vägrar att vara hemma iallafall haha, blir så fruktansvärt rastlös!



förstörd fredagkväll..

Då har jag precis anmält till bergsåker, de pirrade rakt till i kroppen! Vi får hoppas att loppet inte blir allt för hårt för honom.

Den här kvällen blev ju lagomt förstörd, skulle på fest men någon jävel hade ringt dit polisen innan ens festen börjat. Så den blev inställd! Men vi se väl hur det bli, kan hända att jag far och hitta på något endå. Just nu känns kvällen såååå tråkig..

Nu ska jag snart äta en sen middag och sen ser vi vad som händer!

motivationen? hallå vars är du?

Sitter och letar motivation för att börja skriva en engelska uppsatts, men tyvärr verkar det som att jag inte kan hitta den ikväll.
Var ute med elit idag, lika muppig som alltid!
Har beslutat att vi ska starta på bergsåker iallafall. Det är inte den bästa proppen men det är bara för att han ska få ett lopp i kroppen. Äntligen så börjar säsongen att sätta igång, har väntat så sjukt länge nu!

Nu ska jag snart slänga mig in i duschen, imorgon är det fredag igen och det känns awesome!

God natt på er!


<3

onsdag..

Sitter och pluggarjäävel på tyska glosor, ha typ ett stort glostest imorgon och jag ligger inte bra till i tyskan! Så jag har världens chans nu. Känns som att huvudet ska spy av alla ord. Inte nog med det så hade man matteprov idag, hade kunnat gå bättre säg jag bara! Åh detta ständiga pluggandet, man blir så less. Men så äre på natur, bara att leva med det.
Ha jobbat ikväll som vanligt och sen har det faktiskt inte hänt så mycket mer än så.

Nä nu ska jag slänga mig in i duschen och sen sova.



är tur att man har det här lilla odjuret! <33

utslagen

Ligger helt utslagen i soffan, blåsvädret har gjort mig så sjukt trött! Har varit på solänget hela kvällen. Körde intervaller med elit, det gick hyfsat, men han va lite okoncentrerad. Prövade inte helstängt idag men gör nog det nästa gång. Det var provlopp för licensarna ikväll oxå. Hjälpte sandra lite med brago, det såg nästan ut som att brago inte gjort något annat än att springa på banan! Det såg riktigt bra ut. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen sova.

helgen..

Tänker dra igenom min helg lite kort!

Lördag: Provlopp på morgonen som jag skrev om tidigare. Under dagen så for jag till robin och sen på kvällen vare feest, fyfan vad ös det var! Så jäkla kul, bra folk och ett bra drag.

Söndag: Bakis som fan på morgonen men det gick över till lunch, under dagen så hjälpte jag robin att tvätta bilen å sen for vi till kebab house och åt bakiismat. Efter det så drog vi en sväng till bjästa och träffa lite folk!

Så var min helg, väldigt lyckad faktiskt :) Det hära inlägget skulle komma upp igår men det gjorde det inte :S

Provlopp

Då var ännu ett provlopp kört med eliten. Han kändes jätte fin, fick en tid på 2.30, det är jag nöjd med iaf!
Nästa gång ska jag sätta på helstängt igen och kanske korta käken något hål. Det blev bara en pytte galopp och det var för att jag visade spöet för han, så jag är som sagt nöjd! Nästa gång så kör vi på lite fortare.

Nu ska jag duscha, tjing!


<3

Sitter och tittar på jiddra inte med zohan och myser.
Tog in eliten lite senare än vanligt idag och han hade bråttom in till stallet som vanligt. Jag longerade han och sen gjorde vi kväll. När jag kom hem så såg jag robins bil på infarten och blev glad och förvånad för jag trodde att han skulle till härnösand idag med en kompis! Så jag har myst med han ikväll, wihi <3

Imorgon ska man upp tidigt och he ut hästarna och sen va med i provlopp :)

Ha en fortsatt trevlig kväll ;)

vårkänslor

Idag är det fredag och det känns helt underbart!
Imorse var vi på friskis och svettis och hade nå gympa pass, men jag var bara med i 20min. Känns som att jag börjar bli sjuk igen så jag ville inte ta någon risk. Det känns så trist att man aldrig kan få vara frisk!
Efter det så hade man lite biologi å sen slutade man! For på thai och åt med två kompisar och sen for vi hem. Så nu är jag riktigt mätt, mår typ illa!

Nu ska jag plugga lite matte!


myyys!

Go kväll på er!
Har nyss kikat på propparna för maj och blev lite besviken faktiskt. Hittade två proppar att anmäla till iallafall.
Man blev ju bara ännu mer tävlingssugen när man fick hem sulkyn idag. Såg ut som att den kom direkt från fabriken! Mums säger jag bara!

Elit fick sig en väldigt lugn tur idag, vi var ute med jennelie och ville en sväng. Det blev bara lite jogging å skritt 1 varv runt slingan, med andra ord så blev det en riktig mystur!

Nu ska jag försöka tvinga mig att räkna matte och sen fara te affärn. Och ikväll skulle robin kanske komma hit, wiih <3

..

Orkar inte blogga idag, hörs imorgon istället.

intervaller

Intervaller med gubben idag, gick faktiskt hyffsat bra. Vi körde mellan 2.40 och 2.20 tempo.
Pigg och fin var han! Blev så imponerad att han kunde gå så bra trotts att banan var skit och att han går med en annan balans. Som fortast så gick det 2.20 vilket är jag är nöjd över. Duktig pålle :D

värdelös på rubriker..

Måndagen är avklarad, skönt!
Efter skolan så for jag till stallet och longerade elit och oj vad han var pigg. Det var kul att se att han är så pigg och fin! Imorgon blire intervaller och då får han springa av sig ordentligt.
Har även jobbat 2 timmar ikväll. Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hit, längtar så mycket efter honom!



bb

Sitter och glor på BB i brist på annat att göra så jag passar på att blogga i pausen.
Idag blev jag "utryckt" på en kurs i travskolan och sen så promenerade jag elit en stund. Resten av dagen har jag pluggat engelska glosor och tagit det lugnt!

Imorgon ska jag köra elit efter skolan och sen ska jag jobba!

träning


Elits träning v.12
Måndag: Motion
Tisdag: Intervaller
Onsdag: Vila
Torsdag: Longering
Fredag: Motion
Lördag: Provlopp
Söndag: Vila

Så kan en vanlig vecka se ut för elit. Han har väldigt mycket energi i sig så han måste vara väldigt aktiv. Brukar alltid köra han dagen innan han ska gå hårt för att han ska bli lite lugnare i skallen.

Hur tränar ni era hästar?

morgon!

Idag är man uppe tidigt, var i stallet för 1 ½ timme sedan och släppte ut hästarna och gjorde iordning i stallet. Det är så härligt nu på morgonen då solen ligger på, man får värsta sommarkänslorna. Solen gör allting så mycket lättare.
Idag ska jag plugga lite inför engelska provet som vi har på torsdag. Det kändes såååå skönt igår då jag blev klar med min novell och epikanalys som jag kämpat med så länge. Det är härligt då man får pricka av lite skolarbete!


Bjuder på en sommarbild!



provlopp med plutten

Ger mig på ett inlägg trotts att kroppen känns död och värker!
Är verkligen trött just nu, kommer att slockna när som helst så jag ska skynda mig!
Gick super i provloppet, alla hängde med i en klunga och på upploppet var det fri fart men då fick han galopp men det är inte så förvånande med tanke på underlaget och hans skor! Han gillar verkligen inte att springa med de här tunga skorna, bak går bra men inte fram. Loppet gick på 2.40, en lämplig början tycker jag! Det blir intervaller på tisdag och då ska han få gå fortare.

Ikväll blire soffmode! För jag orkar fan inte röra mig ur fläcken haha.





Finaste!

Provlopp imorgon..

Ögonlocken känns tunga så jag tror att det är dags att gå och lägga sig. Imorgon ska man upp tidigt och släppa ut hästarna och sen ska jag och eliten vara med i ett lätt provlopp under förmiddagen!

God natt på er!


Vår!

Har precis varit och tagit in en busig häst! Blev så less på han att jag gick några varv på stallbacken tills han lugna ner sig och skötte sig. Det gäller att vara envis!
Dagen har varit väldigt skön, hade två lektioner sen så satt jag och Matilda i solen och åt glass! Helt underbara vårkänslor man har just nu, längtar som en galning till sommaren.

trååk dag

Åh jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva åt er idag! Har haft en sånn där jätte vanlig dag där det inte hänt något speciellt alls. Har gått i skolan, kört elit och sen pluggat lite.

Känns så onödigt att tråka ut er så jag slutar att skriva nu ;)

tävling...

Sitter och väntar på att älsklingen ska komma och hämta mig, jag ska sova i sidensjö ikväll.
Igår fick man lite panik faktiskt, det slog mig att det inte är länge kvar tills det är dags för start. Hade tänkt att starta i april men vi se väl om han är startklar då, tänker inte skynda fram något iallafall! Har ju inte ens börjat med intervallerna! Skulle ju börja men då åkte man ju ner i diket och efter det har man ba jobbat på att han skulle lugna ner sig lite i träningen, han blev ju lite hispig efter den turen men nu ha det lagt sig lite. Men på lördag så ska han få gå ett lätt provlopp, och sen blir det intervaller på måndag eller torsdag. Nu vill jag köra igång på allvar! Det är inte klokt vad tävlingssugen man är just nu!









mobilblogg

Sitter i själevad och väntar på bussen. Är en ganska skön dag idag, ha en lektion nu och ikväll så ska jag fara och ta in elit och sen jobba. Skriver inge mer för det är så drygt att blogga ifrån mobilen!

årets första provlopp

Har precis kommit hem från stallet! Är såå nöjd över min fina pojke idag. Han var så lugn och säker! Pinnade på och va såå cool. Banan var verkligen inte bra, så vi tog det väldigt lugnt. Imorgon ska dom fixa den så det blir provlopp på lördag och då kan vi förhoppningsvis ha ett lite högre tempo.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova!

första dagen efter lovet..

Då var måndagen avklarad. Jag är verkligen såå skoltrött nu, har 0 motivation tyvärr. Efter skolan så körde jag eliten. Blev såå less på all slask och ojämnt underlag. Vagnen ba slira åt alla håll och det guppa så man blev tokig. Usch jag vill ha sommar nununu! Eliten gick bra iallafall, ska bli spännande att se hur det går imorgon. Han kommer nog att bli ganska taggad om jag känner han rätt!

Nä nu ska jag sova, god natt på er!

Slut på lovet..

Sitter i soffan med älsklingen och deppar över att det är sista dagen på lovet idag. Det känns verkligen inte lockande att komma tillbaka till skolan imorgon!
Den här sista dagen har varit väldigt lugn iallafall. Har varit hos Robins mormor och ätit pannkakor och sen har vi bara chillat och flummat! Nu ska vi bara mysa framför tvn innan vi går och lägger oss!


Saknar sommaren!

presentation och longering

Har varit på solänget hela dagen och mycket folk vare!
Som sagt så kom det folk och tittade på solängets rikshäst. De fick även en guidad tur runt på stallbacken och då presenterade jag travskolan och sen fick dom komma in och klappa på hästarna. Det var roligt att det kom så otroligt mycket folk, hade förväntat mig typ 15 pers men det kom ca 100st! Konstigt nog så var jag inte alls nervös för att prata inför en sånn stor publik.

Efter det så longerade jag eliten. Blev lite förvånad då han sprang utan problem i båda varven och kom när jag gjorde inkallning. När han nyss kommit hit så gick det inte ens att longera han för han bara sprang i full fart och drog i linan. Skönt med framsteg :)


good night sweethart

Nuu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag jobba! Rikshästen ska visas upp på solänget och då ska jag hålla ställningarna i travskolan.

God natt!

Oh my! Appelpie!

Idag prövade jag denna BJ sort. Jag var så grymt sugen på BJ idag så jag var tvungen att köpa en och då fann jag denna. Vet inte om ni hittar den på andra ställen i övik men den fanns i själevad iallafall!


Glassen innehåller äpplen med pajbitar i, helt okej tycker jag! Det bästa med BJ är att bitarna känns så "äkta" och nybakade. Om jag ska ge den något betyg så får den 3 av 5! God glass, men Cookie Dough är nog ganska svårslagen! :)

Sidensjö!

God morgon!
Har sovit så himla dåligt i natt pga robins hund! Hon ha legat nedanför våran säng å typ snarkat,smaskat och ibland lät de som hon spydde? Och kunde inte schasa iväg hon för då skulle hela huset vakna..
Som ni kanske fattat nu så är jag i sidensjö, robin kom och hämtade upp mig igår efter jag kört elit. Var ju ba tvungen att ta möjligheten, är så sällan här nu för tiden! Igår körde jag som sagt elit, den klanten hade trampat sig på ballen igen. (kan ni förstå hur mycket Robin garvade då jag berättade det för honom? Kan förstå hur konstigt det kan låta för dom som inte vet va de betyder haha!) Är ju inte så förvånande då han härjar runt i hagen då han får stå ute lite senare på kvällen. Men jag körde lite lugnt en kort stund, gick fiint. Innan jag körde elit så var jag på stan med matilda och lottie. Handlade upp mina sista kronor! Vart en t-shirt och ett linne på carlings och lite smycken. Imorgon ska jag dit igen och köpa ett par shorts som jag blivit kär i, kanske lägger upp bilder imorgon!

Nu ska jag fixa med min novell och äta frukost. Robin är och fixar någon grej på grävaren så han kommer väl hem om nån timme! Senare idag ska jag köra eliten!


Här ha vi henne, robins hund tussi! Är helt hopplös på nätterna då hon antingen går runt i huset och lever om eller ligger och snarkar

mot centrum!

Hinner inte att skriva så mycket, ska fara in till stan med Matilda och Lottie!


...

fyy tusan så less jag blev just nu. Ha precis gått hem från matilda. Det var inte ett enda gruskorn på vägen, och den var isig som fan! Jag brukar aldrig klaga på kommunen då det gäller snöskottning eller andra saker som har med det att göra. Men när man ska gå några kilometer i mörkret och man knappt kan ta sig fram så blir man lite besviken! Höll fan på att halka flera gånger! Blääää.
Så nu har jag fått klaga lite på dom för en gångsskull.
Imorgon ska jag släppa ut elit, skriva på novellen, åka in till stan med matilda och lottie och sen fara till stallet å köra eliten.

Nää sängen väntar, god natt!

busväder

Åh fyy vad det blåser ute! Trodde att jag skulle blåsa iväg då jag var på solänget idag. Jag har varit ute och gått med elit på stallbacken, det var ett perfekt tillfälle för att gå till alla prasslande saker som han brukar tycka är otäcka. Det var inga problem för han idag. Hjälpte även licensarna med provstarter, guu va man påminns om då man satt där själv i sulkyn och ulf å staffan stog och skrek på en. Det var tider det! Hehe!
Nu ska jag äta middag snart å sen fara till matilda för att göra matte!


random bild

Texas Ollie




blöh

Då är tisdagen snart förbi, alltså usch vad jag tycker det är hemskt att dagarna går så fort. Hela lovet kommer att gå undan. Och jag är mest orolig över att jag inte kommer att hinna med allting som jag vill ha gjort!
Har hittills hunnit att skriva på novellen, stor städat rummet och tagit in elit. Imorgon ska jag till matilda för att göra matte och sen ska jag köra elit. Efter det ska jag hinna med så mycket skolarbete som möjligt.
Har en epikanalys att göra klart, men den är snart färdig. En novell som jag kommit halvvägs på och en engelska bok som ska läsas ut och skrivas en recension på. Och sen ha man ju matten på det! Så jag har mycket att stå i just nu! Nää nog om detta, ska fortsätta skriva på novellen!


morgonpigg häst

Har precis varit och släppt ut elit, haha gu va ful han va alltså. Hade ställt upp han på gången för att byta täcke och då börja han att stretcha, precis som en katt. Fan va praktiskt att ha en häst som stretchar sig själv! Och han va då inte morgontrött, travade hela vägen till hagen och var hungrig. Kul att någon är pigg på mornarna iallafall!
Idag ska jag göra bort lite skolarbete, huvva va trist det känns men det skulle va skönt att få det bort gjort nu i början av veckan!

home again!

Då var man hemma i själevad igen då. Det känns ganska trist faktiskt, har haft en skön helg i sidensjö.
Idag har man åkt skoter med robin och kallin och sen har man hunnit ut en sväng med eliten. Vi var ute i 1 ½ timme idag, han va pigg. Var tvungen att köra av han lite på rakbanan för att han låg på bettet så mycket. Sen när han lugnade sig lite så blev det 3 varv på slingan. Vi mötte ett gäng utav travskolans hästar som va ute och tolkade. Elit tog sig förbi utan problem, trotts att pulkorna var jätte läskiga! Duktig kille man har, bara det lilla tycker jag var ett litet steg framåt i våran träning :) Just nu jobbar jag på att få han lika avslappnad som han var innan vi for ner i diket!

Snart är det dags för provlopp. Har bestämt att han ska vara med nästa tisdag då licensarna ska köra igång, det blir ett lugnt lopp. Det är mest bara för att han ska få öva på att köra om andra hästar, han hade problem med det i KM:et så det ska vi ta tag i!



Party hard!

Oj jag vet inte riktigt hur jag  ska börja. Gårdagen spenderades i sidensjö, och här var det en massa folk och det var öös! En riktigt lyckad fest faktiskt! Galet bra sällskap, en massa fylla och roligheter, det är så det ska vara.

Idag har man inte gjort så mycket. Vaknade upp typ 10 då robin väckte mig och jag var typ dö lycklig över att jag inte var bakfull haha. Sen har man varit i stan för killarna skulle in på sjöbloms, så man ha åkt runt å sladdat mercyyy med dom. Sen har vi städat upp i huset och kollat på film! Nu är grabbarna och hämtar en skoter och jag pallade inte att följa med så jag sitter här i robins lilla mörka rum.

Vet inte vad som händer ikväll men jag sover i sidensjö och åker hem imorgon under dagen!


Vårkänslor

Ha precis kommit hem efter en tur med elit i ett underbart väder!
Underlaget var mindre bra, hårt som betong så vi körde lite lugnare idag. Har varit på solänget sen 7 imorse, tog ut hästarna och fixade i ordning i travskolans stall. Sen gick jag och leta efter mitt spö och klocka som jag tappade då vi var i diket. Blev lite förvånad över att min klocka fungerade trots att den blivit översnöad och legat ute, men spöet var inte helt. Någon måste ha ryckt upp det ur diket så att flärpen lossnat, för jag såg att någon hade ställt upp det mot kanten. Men dom är ju inte såå dyr så det kvitta!

Senare ska jag dit igen och ta in hästarna och sen far jag till älsklingen och tillbringar resten av helgen där!


Kort inlägg!

åhåå äntligen fredag! Det här har nog varit den slappaste dagen på länge! Två lektioner + två timmars lunch och ett hälsosamtal. Sen när jag kom hem så la jag mig på soffan och somnade och nu har jag nyss varit i stallet!
Såå nu ska man äta middag,duscha och sen vara med Robin, underbart! :D

Torsdag check!

Drygaste dagen på veckan är avklarad och nu äre bara fredag kvar, sen får man lov!
Snacka om en tråkig torsdag, den har varit helt vanlig. Dagens var endå då jag och L satt och pratade om vars och hur man ska skjuta sig för att dö snabbast, passande ämne på en tyskalektion! Typ så känns skolan just nu!
Elit blev körd 4 varv runt slingan idag. Så fort min sulky kommer så ska vi köra intervaller på banan, tänkte att det kan vara bra att göra innan vi är med i provloppen. Och imorgon ska han få komma ut och bli longerad, kanske ska filma då och lägga upp här så får ni se lite :) Vad säg ni om de?


finpojken<3

RSS 2.0