Friluftsdag!

Vet inte hur jag ska börja det här inlägget, men tänkte skriva att jag är helt slut efter en dag i backen. Men jag är ju alltid helt slut om dagarna!
Har haft en jätte rolig dag i backen med matilda,lottie, sebastian och paolo. Vi började med att åka med Lottie i barnbacken för hon skulle lära sig att åka snowboard idag. Så vi var där och höll hon sällskap ett tag och sen blev hon duktig nog att åka i dom större backarna. Sen har vi åkt upp och ner hela dagen, det var så sköönt att få komma ut och åka igen! Funderar på att åka dit på söndag också men då ska jag tvinga med mig robin och lära han att åka haha.

Nu ska jag äta en sen middag och sen kommer älsklingen hit!

--

Håller på att packa inför morgondagen. Det är friluftsdag så jag ska åka till bjästabacken med några klasskamrater!
Känns kul, men jag har inte åkt slalom på hur länge som helst! Men det är så grymt roligt, det är synd att man inte åker så ofta. Köpte mina skidor för typ 6 år sedan kanske? Och dom är typ 2cm för korta nu, illa att man inte växt mer på 5 år! Och pjäxorna sitter bra än, hehe!

Elit har blivit körd idag och vi har varit ute och gått, gjort lite övningar. Det gick bra! Vi ska träna vidare, efter sportlovet så ska han vara med i ett lugnt provlopp. Spännande!



<3

Idéer

Med lättnad kan jag säga att Eva hittade ingenting på Elit idag. Hon trodde att det kunde bero på hans gamla balltramp som han fick för ca två veckor sedan, hästar som elit kan va ganska känsliga för allting.
Jag tog ut honom och longerade han på körplanen, och han var så himla duktig idag. När jag longerade honom förut så drog han i linan och sprang som bara den. Idag så travade han lätt, bra tempo och lyssnade på mina signaler. Min kompis Jennelie prövade att longera han så jag fick se han från sidan och han såg bara så läcker ut, jag och mamma stod och studerade honom och han va så sjukt snygg! Snyggare ponny får man ju leta efter!

Jag har bestämt mig för att lägga upp Elits träning lite annorlunda, han ska köras minst 4 gånger i veckan och efter åtminstode 2 pass så ska vi göra lite NH (NaturalHorsemanchip)ledarskapsövningar. Han ska även bli longerad 1 gång i veckan.
Jag tror att det är bäst, han har så otroligt mycket energi i sig och behöver köras och aktiveras ofta. NH träningarna kan vara bra för våran relation, och för att hans hjärna ska stimuleras. När jag och andra leder ut honom då han är pigg så är han oftast ganska jobbig, ganska nära inpå och han har liksom ingen riktig respekt utan han buffar på en och håller på. Han vet inte riktigt vars han har sin plats känns det som. När han är lugn då går han som en hund, men han ska veta vars hans plats är även då han är pigg. Jag tror att NH kan vara bra för oss. Jag vill förstärka våran relation, få han att lita mer på mig och framförallt vara trygg hos mig. Jag vill att hans hjärna stimuleras och att vi får variation i träningen. Många tänker nog att jag ska vara mer bestämd, men tro mig jag har varit ganska tuff mot honom och sagt nej då han gjort sina fulheter då vi är ute och går, men jag tror att det behövs mer markarbete.

Ni som har erfarenhet av NH, vad tycker ni?



ös i sidensjö ;)

Tänker försöka ge mig på ett inlägg, trotts att man kanske inte mår sådär jätte bra idag.
Igår for man som sagt till sidensjö, fick vänta på bussen i typ 1 timme innan den kom. Sen tog det 1 timme dit, så jag va lagomt less och hungrig. Men när jag kom fram så fick man middag av robins mamma, alltså gu va hon är söt av sig. Typ såfort jag är hos dom så vill hon ta hand om mig så mycket hon bara kan, fick mat å hon fixade och donade på för att jag skulle ha de bra. Efter det så tog vi skotern till forsman och madde. Det blev lite spontan fest, kul hade vi!

Idag är man bakis, inte det roligaste men man mår som man förtjänar. Ha mått illa tammefan hela dagen, huvva.
Nu sitter jag med madde medans pojkarna är ute och kör skoter, hade lätt följt med om jag inte hade haft öroninflammation helvetet! Men jag och madde har det bra här inne ändå :D Inte helt fel!
Senare idag så ska elit få träffa eva, hon ska gå igenom han igen. Tycker att höger fram rörde sig så himla lustigt när jag körde han sist, kan typ inte beskriva det men man såg en tydlig skillnad på vänsterfram och högerfram iaf, och det är ju inte helt omöjligt att det hänt något efter tisdagens bravader. Så de är bäst att va på den säkra sidan!
Är han fräsch så ska han longeras, och imorgon ska jag köra han en sväng!

Hökörning

Då har man varit och kört hö åt pållen så nu klarar han sig några månader framåt.
Nu ska man hoppa in i duschen och sen fara till älsklingen!


Avrundar dagen!

Blir ett kort inlägg då jag inte har så mycket att skriva, det har varit en lugn och kort dag. Hade sovmorgon och sen gick jag på två lektioner. Efter det så for man till stallet och körde eliten!

Kvällen kommer att tillbringas i soffan med en BJ Baked alaska i handen.
Och nu vet jag att min trogna bloggläsare ingrid kommer att bli skit sugen på de, mohahah ;)

världens bästa

Det har varit en jätte bra torsdag faktiskt, väldigt lättsam. Körde eliten efter skolan, han va lite små lojj! Han ska ut imorgon oxå på en längre sväng, och på lördag ska han bli longerad. Intervallerna ska få vänta lite tills det har töat upp och blivit bättre underlag. På tal om intervaller så var han ruskigt fin i tisdags, fyy fasiken vilken travare han är. Längtar tills säsongen börjar för då ska vi visa alla!

Nu ska jag som vanligt göra skolarbete, hörs! :)








en tur i diket ;)

Nu kommer ett sjuhelvetes inlägg, ingrid!

Var på vårdcentralen imorse men mamma hade missuppfattat tiden, men jag fick träffa läkaren och han tittade i mitt öra. Fick även ta ett järnprov, och det var inget fel på det. Ska dit på onsdag igen och ta alla prov.

Tro det eller ej men jag och elit har varit ner i diket idag! Alltså jag tror ja dör XD Måste berätta! Hade varit i skogen och kört intervaller i backen. På hemvägen så ser han en snöklump, men eftersom att han hade sitt helstängda på sig så kunde han inte se den då han passerade den. Så han blir rädd, far ner i diket, skuttar fram till en sommarhage och tro på fan att han gnider av sig huvudlaget. Lätt som en plätt! Huvudlaget fastnade i staketet så jag får nästan inte loss det! Men jag fick det till slut och han fick på sig det och vi kom upp ur snön, tar av vagnen och går hem. Tur att en amatörtränare kom och hjälpte oss upp för annars hade vi stått där haha! För det var ju så himla bra tajmat att min mobil för en gångsskull hade slut på ström. Men elit fick komma in i boxen och sen selade jag på han den vanliga utrustningen igen å for ut. Han var tittigare än vanligt men det var väl förväntat! Elit verkar inte skadad men det märks väl imorgon om det är något!

Har hört såå många som varit ner i diket med sina hästar och nu har jag helt plötsligt oxå varit det. Jag säg ba de, tur man är härdad! Får värsta fula bilden på elits huvud som sticker upp ur snön!
Och ni behöver inte vara oroliga över mig, har bara klämt armen!



Här har vi fjanten själv :)


Dagens inlägg!

Kände att det var dags för dagens inlägg, har varit så upptagen med epikanalysen som tar ungefär 40405 år att göra klar. Men nu börjar det likna något minnsan! Iallafall så har jag haft en plugg måndag (ovanligt..eheh)
Men det känns så jobbigt att ha så mycket att göra och att ha så mycket som är försenat, men nu jäklar måste jag rycka upp mig och ta i tu med det. Har även varit och tagit in eliten som vanligt! Imorgon så ska henrik komma och sko om han, sen ska vi ut och köra lite lätta intervaller.

Som jag nämnde i tidigare inlägget så ska jag till läkaren imorgon jag är såå nervös! Huvva, jag hatar sjukhusmiljön och jag hatar att ta blodprover. Om dom sticker mig i över armen eller underarmen gör inget, men obehagligast är då dom sticker i armvecket eller handleden! Uhh får rysningar! Ska bli intressant att se om jag tuppar av imorgon för det är sånnt som jag brukar ha för mig då jag är på sjukhus haha. Det räcker med att kommer innanför dörren så börjar jag känna mig stel och yr, vet inte vars jag fått min sjukhusfobi ifrån! Men jag hoppas att dom hittar något som kan förbättra mitt immunförsvar och kanske till och med hitta orsaken till varför jag är så jäkla trött jämt! Spelar ingen roll om man äter som en häst eller sover 15 timmar, trött är man ändå!

Nu era fisungar så ska jag gå och duscha å sen lägga mig framför tv:n! ;)


bju pån gammbild!

Dags att säga godnatt..

Sitter med tandborsten i mun och tänker avrunda kvällen. Har sett på big brother som säkert många andra gjort, har även duschat och rakat mig. Det var en lite jobbigt att duscha eftersom att det inte får komma in vatten i vänstra örat, men jag lyckades! Hoppas att den där satans öroninflammationen går över nu så jag kan höra något igen, känns som att jag lever i en liten bubbla!
Morgondagen innehåller skola + plugg. En vanlig måndag kan man säga!
På tisdag ska jag till vårdcentralen och ta en massa blodprover för att se om dom hittar något, ha ju som ni vet ett väldigt dåligt immunförsvar! Så det ska vi reda ut, och det känns skönt!

Nu är det dags att gosa ner sig i sängen med älsklingen!
God natt på er!



1337an

Det gick bättre än vad jag trodde att köra elit idag. Det blev två varv på innerplanen och ett på rakbanan där han fick kämpa på rätt så bra. På hälften av rakbanan är det djupsand och mycket snö så han fick jobba på lite under den sträckan. Vi var ute ungefär 40 minuter, syftet var bara att han skulle få komma ut. Det vart en riktig mystur idag!
Idag fick han dessutom gå utan check, han ha gått med en lång check sen i somras för att han inte skulle dra ner huvudet då han stack iväg och lite för att han skulle lära sig vars han ska ha huvudet. Men idag gick det bra utan så jag lägger nog den på hyllan tills det blir dags för intervaller! Alltid roligt att få plocka av han saker!




finaste!

ut!

Dags att ge sig ut i snön med elit! Ingen väg är plogad och det är klibbsnö. Känns drygt men huvudsaken han komma ut så han inte är mer vild än tam imorgon :)


sommar<3

morning.

God morgon
Söndagmorgon, varit ut med hästarna och nu sitter jag och funderar på hur jag ska lägga upp dagen. Har två huvudplaner och det är att få svenskan bortgjord och att köra elit. Sen ska jag fota lite om det hinns! Måste ju försöka skärpa mig lite när det gäller bildfronten, är så otroligt dålig på att lägga upp bilder.

Ha en bra söndag!

:o

Alltså melodifestivalen.. vilken dynga! Seriöst, inte ens roligt att titta på för alla jävla bidrag låter precis likadant.
Har ingen lust att skriva just nu för öroninflammationen tar kål på mig, den är så irriterande så jag vet inte vars jag ska he mig! Förhoppningsvis så är den bättre på måndag iallafall.
Imorgon ska jag upp tidigt å slänga ut hästarna, sen blire plugg och köra elit.


foto: Tom jönehag

fuck this!!

suck.. det är så typiskt!
Vaknade upp runt två i natt utav att mitt vänstra öra gjorde så jävulskt ont. Letade runt i huset efter alvedon och till sist så hitta jag en ynka ipren och det tog väldigt lång tid innan den började verka.
Till slut så sprängdes örat och det börja rinna vätska ur det.. kul, öroninflammation igen. Blir fan galen, alltid ska det vara något! ÅH! Så nu har man varit hemma hela dagen, och ha inte kunnat göra någon nytta för alla skolgrejer var hos mamma.

Ogilla!

dagen innan fredag

Alltså fyyy så trött jag är nu, skulle kunna lägga mig och sova nu på en gång.
Det har varit en skön men kort torsdag, hade först matte och sen tyska, men vi slutade tyskan 50min tidigare så klockan var runt 11 då vi slutade. Körde eliten efter skolan, han var pigg och fin! Idag blev det 4 varv på slingan, härlig tempratur ute men tyvärr så snöade det. Lite mysigt med snö men irriterande då man kör i motvind!
På söndag ska vi köra lite lugna intervaller hade jag tänkt, kul att intervallträningen kan börja ta fart för det betyder att det snart är säsong!




Onsdag

Det här har varit en bra dag faktiskt, så mycket bättre än gårdagen.
Har jobbat nu på kvällen och varit och handlat frukost för mamma hade glömt det. Passade även på att köpa morötter och dipp, det är så himla gott! Och är inte lika onyttigt som godis vilket är ett stort plus.

Resten av veckan känns faktiskt bra, imorgon slutar jag 11.30! Och då ska jag fara ut med världens finaste ponny. På fredag så ska vi åka längdskidor och fika med klassen, längdskidor är inte min favorit men det känns som att det kan bli ganska roligt ändå. Det är ju mycket roligare än vanliga lektioner iallafall!


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag krypa ner i sängen med min Robin, är så himla trött just nu att mina ögonlock knappt kan hålla sig uppe.

God natt!

Alla hjärtans dag

Eliten var felfri, det känns väldigt bra! Nu känns kvällen väldigt mycket bättre, och den blev ännu bättre då jag loggade in på facebook och fick se världens finaste inlägg på min logg! Tänk så glad man kan bli av några ord. Åh, nu känns allting så himla mycket bättre.

Det är alla hjärtans dag idag och jag sitter ensam, unnar mig själv lite choklad. Men på någotvis så tycker jag inte att det gör något. Jag blir så ompysslad av robin iallafall.
Han är så himla gullig min pojkvän, ställer upp för mig väldigt ofta och finns där när det behövs. Blir överöst av pussar och kramar då vi ses och allting är som för 2 år sedan, lika kära än idag!
Och det känns underbart. 


Ha en bra kväll allihopa!



USCH!!!!

En riktigt jävla skit dag har det här varit hittills.
Började morgonen med att bråka med mamma. Sen har jag haft ett tyskaprov som gick skit. Blev så himla besviken, första delen av provet gick as bra men resten gick riktigt åt helvete. Har alltså varit på dåligt humör hela dagen typ.. Sen när man kom hem så bråka man ännu mer.
Nu fattas det väl bara att elit är halt, usch då är dagen verkligen förstörd!
Sen blir det ingen myskväll för mig inte, måste som vanligt tillbringa den med skolarbetet.

Vill att den här dagen ska vara över snart! Alla hjärtans dag, in my ass!!

20.50 2012-02-13

Vaknade upp imorse och ville bara gosa ner mig i täcket och somna om igen, som alla andra dagar. Skoldagen är inte mycket att säga om, inga konstigheter. Gjorde lite matte efter den och sen for jag till eliten. Han hade trampat sig lite på höger fram, den klanten! Såg inte så värst farligt ut som tur var. Körde han ingenting idag, blev en prommenad. Misstänker att han kan vara en aning öm i höger fram kota, eva ska kolla på det imorgon. Vet av att han var ytterst lite öm på samma ställe i höstas också som gick över då vi blistra så jag tror att det kan vara samma den här gången. Vi håller tummarna på att det inte är någon större fara iallafall!

Sitter just nu med den här jäkla epikanalysen än, och den blir aldrig klar heller! Vet inte om jag någonsin varit med en så lång och jobbig uppgift förut. Så jag måste sitta med den typ hela natten, ska även börja skriva en novell också! åååh!

helgen är över ;(

Sådärja då var den här dagen över oxå.
Ikväll har man varit på årsmöte och gala med ponnytravklubben. Är så mätt att jag tror jag ska spy snart, åt tacos och pannacotta. Men det var gott iallafall! I år fick man pris för årets nya hästägare, alltid kul med pris!
Kvällen vart lyckad iallafall, och nu ska jag och älskligen bege sig till lägenheten i stan.

God natt!


Trist dag!

Solen skiner och det är -4 ute, hade varit en helt perfekt dag att ta ut elit på en mystur i skogen. Hade oxå varit en perfekt dag för en skotertur eller att vara i någon backe å åka! Men tyvärr så måste jag tillbringa min dag inomhus med min hög av skolarbete. Usch!

Hoppas ni får en bättre dag än mig iallafall!


Vill ha sommar!

Köpt!

Chevi Pony Reflex 07


Känns bra ja :D

det sket sig!

Jo jag hade ju tänkt att jag skulle pluggajäävel idag men det sket sig ganska snabbt.
Vaknade 11, var vrålhungrig så jag och robin gick ner till max och åt. Var så sjukt mätt efteråt så jag kunde knappt ta mig hem, men gott vare! Robin skjutsade mig till stallet efter det.
For ut med min bruna pojk och sen tog jag in alla hästar å gjorde kväll. For te mammsen och hämtade mina saker och nu har röven landat i soffan här hemma, det blir nog lugnt ikväll.

Igår så tog man någon öl och sen for man te ingrid å fortsatte kvällen där, men sen skulle dom te olles så jag fick bege mig hemmååt. Satt lite forever alone där ett tag och sen gick jag och la mig för jag hade så sjukt tråkigt.
Helt okej kväll, men hade blivit ännu bättre om man fått komma in på olles men jag får ju vänta några månader!
Typiskt!



Frusen

Då var man hos mor igen, ska sätta igång med pluggandet men först blir det uppdatering.
Har precis varit och kört elit, blev en tuffare sväng idag så att han fick upp flåset lite. Det var ju lagomt kallt iallafall, kom in i stallet och mascaran var överallt i mitt ansikte för att ögonfransarna frusit. Men det är väl så det ska vara, eller? Jaja, huvudsaken är att pållen fått komma ut och röra på sig!
Nu ska jag iallafall sätta igång med epikanalysen, usch vad den känns jobbig! Men jag kan trösta mig med att jag har lite ben&jerrys att mumsa på :)

Bloggar

Tänkte tipsa om några bloggar som jag brukar läsa!

http://kandylandy.se
http://dressyrmupparna.se
http://ingridoberg.blogspot.com
http://sandraerikss.blogg.se
http://nathalieling.blogg.se
http://amandalingefeldt.blogg.se
http://bippan.blogg.se
http://egoinas.se
Brukar läsa fler också men de här är dom som jag brukar kolla varje dag!
Listan är inte i någon speciell ordning :)

häst på rymmen och dålig uppdatering

Oj nu har det varit dålig uppdatering igen. Kikar på tv nu och ska snart fortsätta att läsa romanen som man fått på svenskan. Förutom att läsa så har jag varit en sväng på rusta, nattat elit och varit på stan.

Helgen är inte så mycket att berätta om, känns som att jag mest har sovit bort den. Gick upp och släppte ut hästarna och sen gick man och la sig igen, sköönt. Även älsklingen har varit här hela helgen tills idag, mysigt<3

Igår var man ute med elit, hade ville och jennelie som sällskap. Det var perfekt tempratur ute, snöade lite och bra sällskap hade man. Körde ganska lugnt men det blir hårdare nu i slutet av veckan. Elit hade varit ute på äventyr igår. Eftersom att strömmen är kass nu på vintern och det är jätte mycket snö så lyckades han att ta sig ur hagen, som tur så for han inge långt och inte in till någon annan häst!

Nä nu ska jag fortsätta, ha en bra kväll!




Squid

Då var fredagens lektioner över, det gick grymt fort!
Hade biologi labb 9.40, vi skulle disikera en bläckfisk! Va ganska kul men det luktade inte gott kan jag ju säga, vi fick steka själva "kappan" sen och smaka på den, men jag hann aldrig smaka fast jag tror att jag överlever! Kunde se tydligt på ansiktsuttrycken som var i labbsalen att det inte var någon höjdare.
Efter det så hade vi lunch och sen gympa där jag inte gjorde mycket kan jag säga, höll matilda sällskap i gymmet typ och pratade och flumma på. Och nu skulle vi haft svenska men där fick man göra som man ville. Såå jag kan säga att dagen har varit rätt så chill! Jag skulle fara och ta in elit nu men då hade mamma redan varit dit, snällt utav henne!


Tänkte bjuda er på lite fina bilder från labben, spyvarning! :D


Här hade vi spräckt hål på själva magen, sååå mysigt! Och det doftade verkligen ljuvligt!


Bläckfiskcoctail, blir ni inte lite hungrig? ;)






kort inlägg

Är hos mamma och ser på tv, ska gå på skolan imorgon hade jag tänkt. Mer än så orkar jag inte skriva, har inget vettigt att skriva om ändå!

antibiotika<3

Sitter och gör en epikanalys och ser lite på 16 and pregnant och man blir ju inget annat än upprörd då man ser på det pogramet. Tänkte börja skriva en massa om det pogramet nu men det är ingen som komma orka läsa det. Tycker iallafall att det är sjukt att skaffa barn vid 16 år, det är inte rättvist mot någon.
Antibiotikan tog gött må jag säga, ha betydligt mindre ont i halsen och nacken nu! Fy tusiken va skönt alltså!
Kanske blir skola på fredag, tänkte va hemma i två dagar bara för att vara på den säkra sidan den här gången. Den 13 ska jag fara och ta en massa prover för att kolla om jag har brist på något, mitt immunförsvar är ju fan sämst.
Nä åter till skolarbetet, ciaaaooo

RSS 2.0