Vet besök..

Igår när jag körde Elit så tyckte jag att han var en aning konstig, inte mycket men jag som känner han väl märkte det. For in, selade av och böjde han lite lätt och fick reaktion på vänster framkota. 
Imorse böjde jag också för att kolla om han reagera, vilket han inte gjorde. Men jag bokade in veterinären ändå och fick en tid idag. 
Det visade sig att han hade halvgradig hälta både vänster fram och höger bak kota. De va liksom inte mycket alls men de kändes bäst att behandla det på en gång ändå. Så nu är det vila i två veckor och sen blir det återbesök. Rent ut sagt så suger detta, men de är en smäll man får ta när man håller på med hästar och denna sport. Men det känns ju lite extra jobbigt då jag är petnoga och gör allt för att hålla han fräsch. Jag tror att det är underlaget han inte tål, det blir för stumt. Så hur vi gör med nästa vinterträning blir en nöt att knäcka. Just nu vill jag lägga om träningen totalt, och jag tar gärna emot förslag! Har redan en hel del planer också. I sommar ska han bli inriden, ska försöka hitta någon liten och tuff ryttare som klarar av busiga ponnys, vore ju lättare om man kunde variera träningen med ridning.
Så ser det ut just nu, bara bita ihop och komma igen! Och framförallt försöka lista ut vad som orsakat det, men som sagt är jag rätt säker på att det är underlaget. Det är ju jävligt underlag ute just nu..hatar denna årstid!
 
mitt älskade hjärtegull, gör verkligen vad som helst för den här grabben <3

proppar!

Åh vad jag blev på bra humör när jag fick se aprils proppar!
Om träningen går som den ska så vill jag starta på bergsåker den 6:e och på umåker den 18:e! Det är riktigt bra proppar för Elit då, så vi får hoppas att träningsförhållandena blir bättre så att han är i form då! Är sååå taggad, det börjar dra ihop sig nu!
 
 

träning och flytt..

Elit fick sig en tur idag på ca 1,5 mil. Körde några varv på slingan och några vändor uppför intervallbacken i skritt så att han fick jobba ordentligt med ryggen och bakdelen. Blir förmodligen ett kortare motionspass på onsdag och på lördag blir det ett långt pass.
 
Till helgen ska vi börja förbereda oss inför flytten, eventuellt flytta över en massa hö åtminstonde, ska flytta till ett annat stall nästa helg. Känns faktiskt ganska bra, känner de som hyr där redan och dessutom är stallet större och fräschare.
 
 
Nä nu ska jag se klart på simpsons och sen blire att plugga lite juridik, god natt på er!
 
Super gammal bild men oj vad jag längtar efter detta, vill ha sommar nuuuu!
 

19 juni

 
19 Juni, en dag som jag verkligen sent kommer att glömma.
Både balansen och utrustningen var helt oprövad innan loppet, så jag hade väl inte direkt några förväntningar. Efter jag värmt honom så gick jag på rosa moln, han hade aldrig gjort en sånn sjukt bra värmning någonsin!
Starten i loppet var väl inte den bästa direkt och det var lite knöligt där ett tag. Han travar på riktigt bra efter ett tag och vad han tog igen på ledaren på sista raksträckan! Såå jäkla gryyym! Och sänkte med fyra sekunder gjorde han ju också, man blir ju så stolt över honom!! <3
 
 
 

årets kat B kusk

Go kväll på er!
Sitter just nu och kollar på melodifestivalen, eller jaa tittar å tittar, stirrar väl mest in i dataskärmen. Melodifestivalen är verkligen inte min grej, känner ba att det har gått över styr och låtarna är inte ens bra där. Men självklart ska det ändå bli kul att jobba nästa helg då det är här i övik!
Hur som helst så har jag varit på ponnytravklubbens årsmöte och gala ikväll. Mycket trevligt, as god mat och ett bra möte. Blev dessutom utsedd till årets kategori B kusk, det tackar man för! Ganska skön kväll med andra ord, tror inte jag tänker göra så mycket mer ikväll heller.
Igår var jag ute och åkte bil med några, ganska lugn kväll också. Blir helt enkelt en lugn helg känns det som, det kan man behöva, lär inte bli så mycket vila nästa helg då jag jobbar både fredag och lördag.
Imorgon ska jag köra Elit, tänkte köra i backen men vi får se hur mycket snö det har hunnit komma eftersom att det inte skottas något på helgerna. Efter han är körd så ska jag in till stan och plugg-fika med en barndomskompis, träffar inte henne så ofta nu mera så vi har nog ganska mycket att prata om, får se hur mycket plugg som blir gjort hehe.
 
 
 
 bild från i veckan..
 

Mål 2014

Det är många som har skrivit om sina mål för säsongen, här är mina!
 
Att spränga tvåminuters gränsen är för många en dröm, vilket det är för mig också. Men det är ett långsiktigt mål, om Elit gör det i år eller nästa år kvittar för mig, han gör det när han är mogen. Tänker inte pressa honom till det, men jag vet att han har kapacitet för att gå de tiderna, som sagt så är det ett långsiktigt mål. Förutom det så vill vi plocka fler segrar och placeringar, och en rekordsänkning under 2.05 vore gött. Ska försöka jobba bort hans galoppsteg, ibland kan han ta typ två galoppsteg vilket inte drar ner farten särskillt mycket men som är onödiga, detta gör han i början av loppet då det tar lite tid för honom att springa in sig, hinner man inte hjälpa han i tid så faller han in i galopp så det skulle va skönt att få jobba bort dom. Förutom det så vill jag självklart att han ska få va fräsch och frisk, det är absolut det viktigaste!
Längtar ihjäl mig till säsongen just nu, är grymt taggad och hoppas att vi kan starta i april på umåker eller bergsåker!
 
 
 
 
 
 
 
 

pigg ponny

Elit fick sig en liten tur igår trotts det dåliga underlaget. Var lite oplogat på vissa ställen och slaskigt, vagnen typ slira hit och dit så det blev bara en lugn tur. Men han kändes pigg och fin annars, så fort underlaget blir bättre så ska vi börja köra längre turer och börja köra uppför intervallbacken, vill träna upp konditionen och styrkan ordentligt innan vi börjar köra fort.
 
 
 
 
 

besök av equiterapeuten

Äntligen får man koppla av framför tvn med lite tända ljus och go frukt och invänta paradise hotel, känner mig helt slut.
Är så lättad efter den här dagen alltså. Var först i skolan till lunch och sen drog jag till stallet. Euqiterapeuten var ju här och tittade på Elit idag. Han hade inga problem alls, endast en liten låsning i kotan höger fram och liiite ömhet i ett muskelfäste som jag lätt kunde massera bort. Tidigare gånger så har han varit ganska låst i hela ryggen, förväntade mig att han skulle vara det nu också då låsningarna har varit svåra att hålla borta, men icket! Och det känns såå skönt för jag är ju så nojjig och gör verkligen allt jag kan för att han ska vara fräsch, så att få kvitto på att man gör ett bra jobb känns såå bra. Sen tyckte hon att han hade blivit rundare och finare om ryggen, precis så som hon tyckte att han ska vara, så det kändes också bra att höra. Nästa steg är att kolla upp munnen på honom, tror inte att det är något problem där men det känns bra att kolla upp den innan tävlingarna drar igång.
 
 
 
 
<3

körlektion och träning

Då var det en ny vecka, hoppas den går lika fort som den förra gick.
Var ledig idag så jag fick en liten sovmorgon! Strax innan lunch så hade jag körlektion som gick riktigt bra, känns som att det verkligen går framåt, är super tagg på att ta kortet nu. Längtar tills jag har friheten att dra vars jag vill! Ska bli så sjukt skönt! Nästa lektion är på torsdag och jag ser redan fram emot den.
For hem och åt lunch efter lektionen och sen gick jag till stallet, perfekt väder så det var faktiskt ganska skönt att promenera. Elit fick sig en tur på ca en mil i ett hurtigare tempo. Ska köra honom imorgon också fast lite längre och på onsdag kommer equiterapeuten hit och känner igenom honom, beroende på vad hon säger så ser vi hur träningen blir senare i veckan!
 
 
 
 
 
 

klippning

Lite bilder på klippningen.
Vart inte helt nöjd, är första gången jag klipper själv och dessutom hade han problem med att stå still, gick bra i början men sen blev han dyngless. Och sen är han kittlig på magen, knäna och flanken så det var skit svårt att klippa där, är lite små missar här å där men aja, märks ju inte på långt håll iallafall hehe.
Men det vart väl helt okej? Man ha ju sett både bättre och sämre klippningar!
 
 
 
 
 
 
 
 

täckesproblem..

Alltså vilka problem man har haha.
Elit alltså, en blanding mellan shettis och russ skulle man kunna tro. Han är 110cm i ryggen vilket betyder att de flesta täckena sitter dåligt på honom. Prövade två täcken igår, samma modell men olika storlekar. Storlek 105 var för kort, blev en glipa på fem cm framme vid bogen. 115 var på tok för långt vid sidorna och i ryggen. Detta problem har jag alltid när jag ska köpa täcken till Elit. Vet att bucas och horsewares täcken brukar sitta riktigt bra på honom då dom ha bättre storlekar, men då äre ju de att man måste punga ut så himla mycket pengar på ett täcke liksom, visst täckena är prisvärda, men någon gång kanske man vill ha ett hyffsat täcke för ett hyffsat pris.
Så är det någon som vet av något märke som inte är svindyrt men hyffsad kvalité och har lite ovanliga storlekar? Vill inte bli ruinerad här :(

RSS 2.0