möte och eftermiddagstrav

Började dagen med att fara på ett möte med finnerödja, längtar redan tills första lönen rullar in på kontot!
Var eftermiddagstrav på solänget och jag orkade inte göra så mycket mer än att hänga där, surra med folk och titta på fina hästar. Otroligt varmt har det varit också, och såklart hade man inget solskydd så nu ser man ut som en kräfta, väldigt fint verkligen..
Nä nu ska jag nog gå och lägga mig, imorgon ska jag upp tidigt och fara till skolan för att göra coopertestet (alltså springa på tid) är INTE taggad! Har verkligen ingen kondis för fem öre så det kommer att bli lite pinsamt imorgon!
 
 
 

start på g

På söndag är det dags igen, den här gången blire umåker.
Loppet känns väldigt tufft då många har gått väldigt bra i år, och dessutom står det snabba hästar bara 40m bakom. Men som man brukar säga, trav är trav och allt kan hända. Elit kändes grym i de senaste intervallerna och visade verkligen vilken fart han har i sig, så om han håller farten uppe så kan vi ha en chans där framme. 
 
 

elitloppet och annat

Helgen har varit heelt underbar. Kände verkligen att jag behövde komma bort från den här stan ett tag!
I fredags åkte vi 5.25, gissa om man var trött? Men sov ingenting, försökte men det var omöjligt då det surrades för mycket i bussen. Vi var framme runt tolv och då gick vi runt på stan en sväng innan vi checkade in på våra rum. På kvällen träffade vi några släktingar och åt på the flying scotsman inn (awesome mat där!!)
På lördagen vart det en tur i stan, men hittade inte mycket att köpa direkt. Blev en t-shirt och en genomskinlig svart huvtröja. På kvällen träffade vi mina släktingar igen och åt middag på texas long horn. 
 
I söndags var man på solvalla hela dagen, helgens höjdpunkt! Var där tidigt för att se lilla elitloppet. Elits pappa Ronaldo blev tvåa och gjorde ett otroligt bra lopp! Var och hälsade på honom efter loppet, man ser verkligen likheter mellan han och elit.
Var och åt lunch på hästsportenshus efter det, inte någon lunch i min smak direkt. Men träffade lite trevligt folk och sådär.
Självaste Elitloppet var verkligen grymt, ångrar att jag inte spelade! Visste redan innan att ludde och åke skulle pressa varandra ganska ordentligt och svalna av på upploppet och att Nahar då skulle ha sin chans att spurta förbi. Så otroligt roligt att det blev ett svenskt ekipage som vann och att det är Sedinarnas häst! Glädjen då Nahar passerade mål är obeskrivlig! 
 
Efter loppet så for vi till t-centralen och åt på pizza hut, vi åkte runt 21.15 och var framme 4.30, tur man hade sovmorgon idag säger jag bara, annars hade man varit död!
Har som sagt haft en toppen helg!
 
Sista riktiga skolveckan är här och nu äre ba å råplugga in i det sista som gäller för mig. Men känns helt otroligt skönt att det är sommarlov om en vecka. Just nu är det fokus på att bli klar med skolan.
 
 

intervaller

Körde några lätta intervaller igår med Elit, kände redan i fredags att han var på tårna så igår fick han sträcka ut lite. Han var riktigt på G igår, hade jag inte hållt honom så hade han gått riktigt riktigt fort. Men syftet var bara att få upp pulsen på honom så vi körde väl runt 2.25-2.30 tempo och sista intervallen körde vi 2.14. På torsdag kommer hovslagaren hit, planen är att sätta på guldskor bak, han har aldrig haft det förut så det blir intressant att pröva.
 
I övrigt så har helgen varit bra, gött väder! Och att sverige tog VM-guld igår var ju bara helt underbart slut på helgen. Nu laddar jag inför Elitloppet i helgen, ska bli så gaalet roligt! Dessutom ska Elits pappa vara med i lilla elitloppet så det ska bli extra kul att få se honom på plats. Taggaaa!
 
 

inte länge kvar nu..

Har egentligen inte mycket att skriva, men gör ett litet försök. Har haft en ganska chill dag, hade en lektion på morgonen och sen åkte man hem i tre timmar, sen åkte man på nå studiebesök med klassen på reningsverket i bodum. Efter det så for man till stallet och körde Elit en sväng, han var pigg och glad!
 
Just nu är det sjukt mycket i skolan, får lite panik! Och det är inte länge kvar tills sommarlovet börjar. I helgen blir det nog råplugg, måste verkligen ligga på nu de sista dagarna. Så om uppdateringen är dålig så är det troligtvis på grund utav skolan.
 
Nu blire sängen! God natt på er!
 
Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna..
 
 
 
 

äntligen hemma..

Då var årets V75 avklarat. Typ världens sämsta väder, kallt och lite regnigt. 
Jag stod i ett VIP-tält och serverade gäster. Stod där alldeles själv och hade lite smått panik i början för jag hade typ inte så bra koll alls. Men det gick faktiskt skit bra, fick rakt beröm för att jag hade tagit hand om gästerna så bra, kul! Men jag frös nå så fruktansvärt, stod seriöst och skakade, det var en riktig plåga! Men nu är man äntligen hemma, sitter i soffan under filten och är så himla varm just nu att kinderna typ bränner. Har ont i hela kroppen också, antagligen för att jag frusit så mycket. Så ikväll blire bara soffhäng med chips, godis, cider och pojkvännen, bra avslut på dagen!
 
Och om det är något som är konstigt i detta inlägg så är jag så himla trött ska ni veta, är inte första gången ikväll som jag gjort "missar".. skulle lätt bara kunna lägga mig och sova nu!

trötter

Äääntligen är man hemma efter en lång dag på solänget. For dit efter lunch. Har satt blommor, skurat väggarna i stallet, tagit ned möbler och skurat dom, kört Elit, fixat två boxar inför imorgon och fyllt på vatten i Elits hage. Och nu kom man hem, blir nog en tidig kväll för det blir en tidig morgon imorn. Ska upp och ta ut hästarna, sopa ur två boxar, fara hem och duscha och sen fara iväg på solänget igen för jobb. Ska jobba hos Carrie Catering på solängskrogen, kommer att vara helt slut imorgon!
 
Kom till solänget imorgon på V75 och titta på fina hästar, spela lite, dricka en öl med vännerna, eller ta med familjen och låt barnen rida på ponnyerna och hoppa i hoppborgen :)
 

regn..

God morgon på er!
Har precis varit och släppt ut hästarna. Det är verkligen ett pissväder här i övik idag, regnet bara öser ner. Så vad gör man idag? Hade ju tänkt sätta upp utemöblerna till stallet men tror inte att någon vill stå ute i regnet nu och greja med det. Ska iallafall dit vid lunch för att ge hästarna mat och se om dom vill in, det kommer troligtvist att regna hela dagen..
 
 
 
random bild!
 
 

sjuk

Det är rena rama sjukstugan här hemma. Pappa har fått något fel på ryggen så han kan knappt röra sig. Jag håller på att snora ihjäl mig och har feber. Febern har gått ner lite, men jag får gå och snyta mig typ 2 ggr i minuten. Så typiskt, först ont i halsen förra veckan och nu detta. För det första så har man inte tid med detta, har tok mycket att göra i skolan. För det andra så är det svin tråkigt att va hemma, vill vara social och träffa folk juu..
Men nä nu ska jag inte gnälla allt för mycket. Ska snart hoppa in i duschen och sen sova.
God natt på er!
 
 

Resultat solänget

God morgon på er. Är helt slut efter gårdagen. Blev en tidig morgon och en väldigt sen kväll, så idag är man typ halvt död.
 
Vad kan man säga om gårdagen egentligen? Jo Elit var verkligen grym. Redan i värmningen kände jag att han var lite extra på tårna och att den nya balansen verkade stämma ganska bra. Tyckte att de gick ganska fort när vi körde ett rätvarv, men vågade ändå inte riktigt lita på min egna känsla då min tempokänning inte brukar stämma ibland haha.
Han kom iväg bra i starten (ingen startgalopp, tack och lov!) han var lagomt taggad. Lät han springa in sig lite, och han tog täten ganska så fort. Och den höll vi ända in till mål! Inte nog att vi vann heller, han sänkte rekordet ca 2 sekunder. Vad säger man alltså? Är så otroligt nöjd och stolt över min lilla pojk! Han är bara bäst helt enkelt! <3
 
 
 
 
 
 
 

tävling imorgon

Dags för tävling imorgon. Känns extra spännande då Elit har ny balans. Detta kan verkligen gå hur som helst!
 

 

helgen & valborg..

Kanske är dags att uppdatera lite. Har faktiskt försökt, men har gett upp flera gånger då det inte blivit bra alls. 
Ska nog börja med att skriva om söndagen då jag och Elit var till umåker för att köra årsdebuten. I värmningen kändes han rätt ok, valde att inte ha några förväntningar alls då det var första starten på året. Men han förvånade mig, sprang på bra i loppet och var en halv längd ifrån seger! En andra placering och nytt rekord är inte illa alltså, är hur nöjd som helst! Nu siktar vi mot lördag då det är start här hemma. Han har ny balans så det ska verkligen bli spännande att se hur han springer med den. Kändes lite riskabelt att byta såhär innan start, men man måste ju våga chansa lite ibland!
 
I förrgår var det valborg, den tillbringades med massor av folk på bygdegården i sörskule eller vad de nu hette. Vart en trevlig kväll! Dagen efter var dock mindre bra, mådde riktigt jävla pissdåligt haha. Hade huvudvärk hela dagen som blev värre och värre, hade ingen alvedon heller.. så typiskt. Robin fyllde ju 20 igår oxå, så jag var med hans familj hela dagen och firade med tårta och grejer. På kvällen for vi hem till mig och tog det lugnt bara, ganska skön dag med mycket tårta!
 
 
 
 
 
 
 
Någon som lyckats skaka av sig mössan i transporten ;)
 
 
 
 

RSS 2.0