Kryssning

Vad dålig jag är på att blogga, skriver inlägg men glömmer att publicera dom. Värdelöst!
Just nu är det mycket jobb och sådant så jag tänkte berätta om kryssningen istället.
 
Det var ett par roliga men jobbiga dagar då det varit sjukligt varmt. Bilade till stockholm i onsdags, åkte iväg halv åtta med pappas flickväns söner. Resan gick hyffsat, men vi fastnade i en bilkö då det var en bil som kört in i mitträcket och voltat ner i diket vid arlanda, otäckt! Men vi var framme vid båten i tid. Gick ombord, kollade in rummen och sen gick vi upp på däck och tog en kall cider. Var snuskigt varmt där, minst 30 grader och vindstilla.
Åt en god buffé och sen kollade vi in taxfreen och på kvällen blev det lite fest, men ganska lugnt för min del då jag var såå trött efter resan.
På torsdag morgon gick vi upp tidigt, åt frukost och sen gick vi av båten i tallinn. Gjorde inte så mycket där, gick och kollade på gamla byggnader, åt lunch och var till en jäätte stor sprit butik. Fick med mig lite "fynd" därifrån, var rätt billigt där! Efter det så gick vi på båten igen, tog en tupplur i hytten, åt buffé och sen blev det fest, hade såå sjukt roligt den kvällen. Kom i säng ganska sent, typ tre på morgonen och sen klev man upp halv nio och åt frukost, packade och klev av båten. Att kliva av båten var nog det jobbigaste jag gjort på länge. Själva gången man går i från båten till terminalen var stekhet och det fanns ingen luft därinne. Och inte nog med det så var min väska ruskigt tung och sen bar man en karta cider på det också. Var helt slut på när man väl kom till bilen.
Resan hem gick bra men fastnade i bilkö igen, den här gången i härnösand då de va två som hade krockat med varandra. På kvällen var jag till stallet en sväng och pussade på Elit och sen var jag hos mor ett tag. Gick och la mig vid halv tio och jag var trött kan jag lova, kroppen skakade rakt av utmattning.
 
Så ja, resan har varit bra! Tror att farsgubben som fyllde 50 var rätt nöjd också!
 
 
 

åsele, kryssning, intervaller

Just nu har vi ca 30 grader här och det är för varmt för att ens leva. 
Tur man jobbade kort dag idag, men egentligen kan jag inte slappa för det. Ska skritta Elit, tvätta lite och packa upp åsele packningen. Var ju som sagt i åsele i helgen vilket vart en riktigt lyckad helg. Det var kanon väder hela helgen och dessutom var man där med trevligt sällskap. Men man var inte direkt pigg när man kom hem i söndags eftermiddag, var såå trött och slut på. Det skönaste med att komma hem var nog att få sova i en riktig säng, har sovit i en husvagn hela helgen och den vart ju riktigt varm under morgonen, huvva!
 
Imorgon ska jag ut på nästa äventyr vilket känns såå roligt. Ska åka på kryssning till tallinn med ett gäng, farsan fyller ju 50 på torsdag så det ska ju firas. Det ska bli riktigt skönt att sitta på däck och sprätta en kall bärs. längtar!
 
Eftersom att jag är igång med att uppdatera så tänkte jag skriva lite om Elit också. Just nu har vi vänt på dygnet eftersom att det är så sjukligt varmt ute just nu. Han är inne på dagarna och ute på nätterna vilket har funkat riktigt bra hittills iallafall. Hagen jag har han i har ingen ström och har en trasig planka så hönsmamma Sofia är ju lite orolig att han ska komma på att de inte är någon ström och sedan ta sig ut när han är uttråkad. Men jag får bara hoppas på att han håll sig inne.
Igår körde jag intervaller med honom. Kändes bra, men han var såå okoncentrerad och det påminnde mig varför jag aldrig körde intervaller på rakbanan ifjol hehe. Kunde ha ett riktigt tempo uppe och sen helt plötsligt skygga för något som inte ens finns. Så nästa gång blir det helstängt och köra på banan istället, han brukar fokusera bättre då.
 
 
 

-

Då har man jobbat klart för ikväll, nu intar jag soffläge innan man hoppar in i duschen.
Har hunnit med att fara in till stan en sväng och besökt polisen för att göra ett nytt pass. Ska ju på kryssning på onsdag nästa vecka och kom ju på nu att mitt pass har gått ut, så det var tur att man kom på de i sista minuten. Tog en fika med pappa på stan innan vi for hem. For ut och körde Elit efter lunch, for tre varv på slingan i varierat tempo, var pigg men ändå lugn. Blir intervaller på fredag eller söndag eftersom att måndagens pass inte blev av. Hoppas att det är bra underlag då, var dåligt hela helgen och i måndags!
 
Imorgon ska jag packa lite grejjer till Åsele, blir där hela helgen! Åh vad jag har längtat! Har inte varit där på två år, förra året krockade det med östersunds dubbeltrav och PEV veckan. Fast nog hade jag hellre varit i östersund. Det som var så bra det här året är att det inte är samma helg, men däremot så tycker jag inte att Elit är riktigt redo för att starta än så vi får skippa östersund i år. De känns sååå tråkigt då det är roligt att fara dit och propparna var så bra, men vill inte att han ska starta för tidigt.
 
Bild från östersund förra året där vi tog den roligaste segern i min karriär hittils. Visst har alla segrar varit roliga, men den här var verkligen någonting extra!

varma sommardagar

Är helt slut efter den här dagen. Har varit säkert 30 grader om inte mer, går knappt att röra sig i denna hetta. Har iallafall passat på att ligga och pressa, har fått liite färg på mig!
Elit fick komma ut också en liten sväng, lite jogging med mycket skritt. Han var pigg faktiskt, trodde att han skulle vara lite slö då det var så varmt men inte då. Han ska få komma ut på imorgon eller på torsdag igen, men då kör vi nog ett längre motionspass och sen blir det intervaller på lördag eller söndag. Känns roligt att vi kommit så långt i träningen.
 
Annars så rullar allt på. Nu på veckorna jobbar jag kvällar, har fått hoppa inte lite extra nu och jobbar bara tre timmar under kvällarna. Den 22 juli hoppar jag på mitt riktiga schema, vilket känns bra!
 
Är sååå dålig på att ta bilder till bloggen, måste bli bättre! Lägger upp en bild från förra sommaren istället.
 
 
 

intervaller

Tänkte skriva om gårdagens intervallpass, oj vad det gjorde min dag.
Körde fyra stycken 500m intervaller. Värmde ett varv på banan och två på rakbanan, kändes fin.
Körde på 2.30 tempo ungefär, vill inte köra så mycket fortare nu när det är första gången på länge. Han travade på jätte fint, kändes såå bra. Sista intervallen fick han gasa på dom sista 200m och oj vad han sprang! Hade han sprungit i det tempot hela vägen så hade klockan landat på en ruskig tid tror jag. 
Och vad glad han var! Märktes verkligen hur roligt han tyckte att det var, taggad och pigg!
Nu hoppas vi bara på att allt går som jag planerat, så kanske det blir någon start här i höst! :D
 
Glömde att ta bilder igår så slänger in ett par gamla som är från vårat första intervallpass, här var man oxå nöjd!
 
 

RSS 2.0