imorgon är det dags igen

Allting är klart inför imorgon, nu ska jag gå och lägga mig så man är hyffsat pigg och fräsch imorgonbitti!
 
Elit laddar upp inför morgondagen ;)

morgondagen

Äntligen fredag!
Har tillbringat min kväll i stallet. Körde Elit en kort lugn sväng, han ska få komma ut lite mer imorgon. På tal om morgondagen så är det mycket förberedelser som ska göras. Ska fixa allting inför söndagen, alltså all utrustning ska tvättas och smörjas, den är riktigt lerig just nu så det kan nog ta tid att rengöra den. Allting ska packas oxå, vagnen ska få sig en ordentlig tvätt och jag ska byta ut en hjulsida. Buret ska även fixas så att det är klart, så det är ganska mycket fix. Ska hinna fara och köpa nya skor också, sen ska jag packa allting som jag ska ha med mig. Tänkte försöka hinna till sidensjö en sväng också. Ja, jag har alltså en ganska planerad lördag.
 
Nu blire soffläge! 
 
från kvällens tur!

Onsdag..

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag.
Har spenderat dagen med Robin då både han och jag var lediga, hade bara en lektion idag. Har varit i stallet också och gjort de vanliga sysslorna typ. Imorgon ska jag ut på en lugn tur med Elit hade jag tänkt, blir lugnt nu inför starten på söndag. 
 

äntligen!

Årsdebut för mig och Eliten på söndag, längtaaaar!
 
 
 

vårtecken

Kan inte beskriva hur skönt det var att få komma hem igår. Veckan har varit trög men rolig med ett fulla dagar. Man var trött och less på slutet, så det var skönt att få komma hem kan jag ju säga. Dessutom var Robin här, hade saknat honom så himla mycket så det var så himla skönt att få komma hem till en massa kramar.
Och som ett plus i kanten så är mitt rum nästan färdigt, är bara ett par tapeter som ska upp nu sen är det bara att flytta in, längtar! Gårkvällen var verkligen bra med andra ord.
 
Kom nyss hem från stallet, har pysslat med Eliten. Vad jag har saknat honom! Tror han saknat mig med, han gnägga rätt rejält då jag kom till hagen, söt! Har pysslat med hans hage också, snacka om att det har töat! Den var täckt med snö när jag for och nu var det inget kvar bara lite is. Har sträckt trån, fyllt på med vatten och kollat att det är mycket ström, det är vårtecken!
 
 

dag 5

Sitter i sängen, är helt slutkörd i skallen. Jag och Linda har suttit och gjort ett grupparbete som ska redovisas imorgon, handlar typ om hur vi vill att det optimala travskolan ska vara. Och då måste man räkna ut hur mycket allting kostar osv. Kanske inte det bästa att göra en lördagskväll!
Idag har vi gått igenom regelementet, organisation, modeller, roller, befattningar, motivation, utveckling,konflikter, marknadsarbete och kundvård, utrustning. Sen har vi voltat på banan typ!
 
Nuu ska jag göra iordning mig för sängen, imorgon blire lite mer föreläsningar och sen får man äntligen åka hem!
 
 

wången

Lägger in ett snabbt inlägg så att ni vet att jag lever!
Är som sagt på Wången på travskoleinstruktörutbildning. Dagarna är fullspäckade, har föreläsningar 8.00-21.00
Idag har vi dissekerat ett hästben, haft föreläsning om träninglära, hästens hälsa, travskolemarknadsföring och nu ska vi på en föreläsning om hästen som biologisk varelse och inlärningsprinciper tror jag. Har varit intressanta föreläsningar hittills, men man är vääldigt trött i huvudet!
 
Nä nu ska jag ta och vila upp mig inför nästa pass som är 18.00-21.30!
 
Den där skar vi upp och kikade lite på, mysigt va?

slutet på veckan..

Då var söndagkvällen här, har gjort klart i stallet och pysslat med elit. Så nu står han inne och mumsar på hö med lindade och insmorda ben. Har hunnit att göra en lista på allting som ska göras imorgon innan jag åker, och har gjort en planering för de som ska ta hand om Elit.
Åker till wången för utbildning på tisdag, kommer hem på söndan.
Det är en TLU utbildning, alltså en utbildning för att bli travskoleinstruktör. Man måste vara minst 18 år och ha den utbildningen för att få hålla i kurser till hösten. Är lika bra att jag gör den, kan ju hända att man måste jobba till hösten. Och dessutom är det helt gratis, inte helt fel!
 
Nog om det, helgen har varit ganska skön faktiskt. Har som sagt varit i sidensjö från igår kväll, så underbart. Nu ska jag ta och plugga lite innan man hoppar in i duschen, go natt på er!
 
 

duktig häst

Idag körde vi ett snabbjobb istället för intervaller, måste ju kolla vars han står någonstans inför umåker den 28. Måste säga att han gjorde bra ifrån sig, jag lät han springa av sig själv. Det gick fort sista 1000 kan jag säga, utan att jag ens behövde driva något i huvudtaget.
 
Har kommit fram till att jag har sämst tempokänning haha, tyckte inte att det kändes som att de gick så fort. Men om han springer såhär bra och håller sig fräsch så kommer detta att bli en toppen säsong känns det som.
 
Nu ska jag duscha, sen åker jag till stallet igen och lindar om elit och fodrar, å sen blire lördagsmyys i sidensjöö, wiih. 
 
<3

fredag

Gissa vem som kommer att ha träningsvärk imorgon? Jo nämligen jag! Var simmning på gympan idag och jag körde på stenhårt. Är såå trött just nu. Det enda jag orkade efter simmningen var att köra elit och göra klart i stallet, nu ska jag bara hänga i soffan hela kvällen. Känns ganska skönt att göra ingenting ikväll!
 
Igår var en riktigt bra dag faktiskt. Fick reda på att ett prov var fram flyttat så jag slapp plugga hela eftermiddagen, det kändes skönt kan jag ju säga! Istället så kom robin hit, vi köpte thaibox och såg på tonårsbossen å ba myste! <3
 
Ganska så tråkigt inlägg, men idag skrev jag mest bara för att skriva något. Nu vet ni att jag lever iallafall!
 
 
 
 

gäsp

Ögonenlocken känns tunga som bly och jag bara längtar efter att få gå och lägga mig. Men jag sitter och övar på 95 tyskaglosor som ska va på provet imorgon. Känns som att jag kommer att somna vilken sekund som helst.
Körde Elit idag och kom inte hem från stallet förrens 20.30 typ, så det är därför man får sitta uppe nu. 
 
Imorgon väntar en vanlig torsdag typ, fast det blir extremt mycket plugg efter skolan, har geografiprov på fredag och har inte pluggat något alls, jag är världsmästare på att plugga i sista minuten, borde få ett pris!
 
 

trött tjej!

Äntligen är man hemma, är helt slut i skallen och i kroppen. Sov så otroligt dåligt i natt, vaknade tre gånger av att madrassen var obekväm och levde om såfort man rörde sig det minsta lilla. Men utöver det så har helgen varit bra.
 
Körde provlopp igår, vet inte riktigt vad jag kan säga om det haha. Eftersom vi körde i klunga under hela loppet så fick man anpassa sig efter dom långsammare hästarna, första 1000 klockades på 3 minuter, så det vart typ jogging för elit. Men han kändes bra, men blir fortfarande för ivrig i starten, måste försöka jobba bort det.
Efter det så selade vi av hästarna och duschade dom och sånt, sen åt vi lunch och kollade på loppet. Efter det så var de typ 5 kamp. Först hövägning sen säckhoppning, blindkörning med sulky, och "gurkleken". Sen tog vi ut hästarna på körplanen och sprang typ en agilitybana. I början av banan så fatta Elit ingenting, hindret som var i starten sprang han undan för och i slalomen så var benen typ överallt haha. Men sen fattade han, skuttade över hindren utan över problem och följde efter mig mellan konerna som en liten hund! Och jag har aldrig sett honom hoppa! Sist han skulle göra det så sprang han igenom hindret, men igår så ba flög han över. Han såg ut att gilla detta stenhårt.
 
På kvällen så körde jag och Linda lite lekar med resten av gänget, även där blev det många skratt måste jag säga.
Men ja, man märker att det var mycket igår allstå, känner mig som en zombie typ. Det är tur att man är ledig imorgon så att man hinner vila upp sig lite!
 

elit i värmningen igår!

dags att uppdatera

Förlåt för en sånn dålig uppdatering. Har varit utan internet några dagar och har varit lite upptagen, och dessutom inte vetat vad jag ska skriva här. Idag har jag varit och handlat inför ett läger som ska vara på solänget imorgon, avrostning som vi kallar det för. Vi kör provlopp och har lite olika aktiviteter. Ett ganska bra läger för de som vill träna på tävlingsrutinerna. Elit och jag ska va med i provloppet på lördagen, blir ett ganska lugnt lopp har jag planerat. Vi ska köra i klunga så att de långsammaste hästarna kan hänga med. På söndagen så kör vi linjestart, blir förmodligen bara några provstarter.
 
Förutom handlingen så har jag varit ut med Elit, han fick gå på släp bakom en annan ponny idag. Vi körde väldigt lugnt, bara för att han inte ska va allt för jobbig imorgon. Han tycker att det är lite trist att gå på släp, vill hålla på med allt annat än att bara springa bakom, han va liksom fullt upptagen med att försöka ha longerlinan i munnen, får ta med mig en vante eller nå nästa gång så han blir nöjd hahah, han är bara för söt.
 
Nu ska jag och Robin dra en sväng till stan och se om det är nå liv där!
 

RSS 2.0