130726

Ha precis kommit hem från stallet. Ledde över hästarna till betet och oj så glad dom blev. Längtar tills de kan få gå där dygnet runt!
Såg ju nu att jag inte skrivit om söndagens lopp! Elit gjorde ett riktigt bra lopp, men motståndet var otroligt hårt. Den som vann gjorde det på 1.53 typ, tro Elit sprang på 2.10, blev IT på honom, va nå strul med tidtagningen, men jag skulle gissa på att han sprang på den tiden iallafall. Vi blev först utan pengar, men som sagt gjorde han ett bra lopp och kämpade på, duktiga killen <3
Den här veckan ha han fått tagit det lugnt, skrittade honom länge igår och ba myste.
Kanske blir en körtur idag, vi får se. Det som står på schemat för mig nu är jobb 13-17!
 
Elit i hagen på wången ;)
 

Tisdag

Vart en sen kväll i stallet, både Elit och Salle har fått gått en stund på betet. Håller på att vänja in dom just nu, planerna just nu är att Elit ska få gå på betet, förhoppningsvis sommaren ut. Han såg ut att ha det riktigt bra där ute!
 
Idag har jag varit hos Robin hela dagen, åkte dit igår kväll och sov över. Vi sov ut ganska ordentligt och sen var vi på stan en sväng, handlade en present till pappa som fyller år imorgon!
 
Bild från östersundsdubbel!

Wången dag 6

Sitter på rummet och slappar, tänkte uppdatera lite innan det är dags att göra kväll helt. 
Idag har PEV gänget varit på älgsafari, moosegarden. Var faktiskt lite roligare än vad jag förväntat mig, läskiga djur de där! Efter det så for vi in till stan typ en timme. Ikväll har wången skjutsat hit lite folk, ha grillat och haft lekar typ. Just nu är man så trött, kommer att somna på en gång känns det som!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wången dag 5

Huvudet bankar, kroppen är trött, men känner mig så himla nöjd över dagens resultat.
Transporten från wången gick 9.00 så vi var tidiga på travet. Gled runt på stallbacken, snacka med folk och titta på loppen. Efter lopp 10 var det dags för värmning, värmde lugnt i början och ganska länge, sen for jag ut på banan och körde 2 snabbare bakvarv och sen ett 1640m. Jääklar vad fin han kändes, tror sista 500m gick på 2.06 tempo, ruskigt! 
 
I loppet chockade han mig något, var tvungen att smacka på han! Har aldrig hänt haha, han som alltid brukar ta galopp typ. Vi jagade efter ledaren ganska länge, låg ute i andra spår och jagade för innerspåret på en sida var så himla dåligt. Kom ikapp, ledaren fick galopp och där blåste vi bara om. Höll ledningen resten av loppet, fick en liiten galopp på upploppet men han ställde sig snabbt och vann. Helt otroligt haha, innan loppet hade jag inga förväntningar alls då balansen och utrustningen var ny, och då han kan tagga till lite för mycket i själva loppet. Dessutom sänkte han rekordet med en sekund, duktig pojke! Känns så otroligt skönt haha, man ha ju lagt ned mycket tid för att han ska va på topp!
 
Imorgon får han ta det lugnt, kanske ska testa att ha han i skrittmaskninen en sväng, på söndag är det dags för PEV-mästaren!
 
Har tyvärr inga bilder, kameran dog typ efter första loppet :(
 

Wången dag 4

Har precis blivit klart med allting i stallet, grejerna är packade och Elit är masserad och lindad, står och tuggar hö i boxen. Idag fick vi välja vad vi ville göra, antingen fick man gå på monté clinic med Linda S Hedström, Sveriges bästa montéryttare, eller så fick man köra storhäst på banan med Bo Eklöf. Jag är ju inte sådär super intresserad av monté och skulle antagligen skämma ut mig ganska ordentligt ifall jag var med på clinicen, så jag körde storhäst med Bosse istället. Den här gången var vi en mindre grupp än i tisdags vilket var bra. Han provkörde även några andras ponnyer!
 
Ikväll har vi varit i Åre, har aldrig varit där förut så det var lite kul för det är ju verkligen ett populärt resemål. Det var väldigt fint där! Vi var först på chokladfabriken och provsmakade lite choklad! Sen var vi på hotellet Holiday Club och spelade minigolf, sen for vi och tittade på det nya lyxhotellet Copperhill Moutain Lodge, tror aldrig jag sett något lyxigare hotell! Efter det for vi tillbaka till wången, gjorde klart i stallet typ på en gång, känns som att det blir en tidig kväll så man är i form imorgon.
 
Vad ska jag säga om morgondagens lopp? Allting beror helt på hur Elit är, han har ju som ni vet blivit kollad av en kiropraktiker och lasrad i ryggen var 3:e dag, så jag har verkligen jobbat inför denna start. Så jag hoppas att han är 100% i ryggen! Sen ska jag pröva lite ny utrustning imorgon, ska lägga på boots bak och ha raymondkäk. Han ska bli tyngre bak så att han inte slår ihop, sen ska jag pröva raymond för att få fram framsteget lite till så att han hinner undan. Får se om det blir någon skillnad! Loppet ser ganska tufft ut och han måste nog hålla en väldigt bra fart för att kunna va med där framme, men jag har inga förväntningar på honom imorgon, huvudsaken är att han känns bra och travar hela vägen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wången dag 3

Då har även denna dag gått mot sitt slut. Är väldigt svårt att komma på vad jag ska skriva idag, har inte så himla mycket att skriva om. Men iallafall, idag blev vi indelade i tre grupper. Vi träffade på wångens veterinär. Pratade om hälsa, extreriör, visitering m.m, passade verkligen på att fråga en hel del också, är lite intressant att höra olika veterinäres åsikter då dom kan vara vääldigt olika.
 
Efter det var vi hos wångens hovslagare. Hon pratade om hur hästens hov ser ut, hur den fungerar och är uppbyggd, balansering m.m Sen fick vi vara med och kolla på när hon skodde.
 
Den tredje och sista stationen var hos wångens foderexpert. Där gick vi igenom ja, foder såklart, men även typ lite om hur viktigt det är att räkna ut foderstater och sådär. Fick även väga hästarna och bedömma hullet. Hon tyckte att Elit var i ett bra hull. Han väger 250kg, minst av alla russen här! Lill plutten!
Efter alla stationer var avklarade så for jag ut och körde Elit som skötte sig hur bra som helst. Hade förväntat mig en rätt så stirrig häst men han va lugn, han hade en kompis med sig som han kunde förlita sig lite på också. Vart en lugn sväng på wångens kortare skogsslinga!
 
Nu ikväll ha vi haft en liten föreläsning av Lisa från ST. Sen vart det bastu och bad men tilltugg, inte helt fel faktiskt!
 
Nu ska jag sova, hade tänkt lägga upp bilder men jag glömde bort att ta några idag, lovar att bli bättre på det ;)
 
 
 

Wången dag 2

Finns nog ingen som är tröttare än mig just nu!
Tänkte berätta om dagen så kortfattat som möjligt för jag är verkligen såå trött just nu.
 
Idag har vi fått träffa Örjan Kihlström, Hultman vart sjuk igår så han kunde inte komma, vart lite besviken. Men iallafall så fick vi lyssna på när en utav lärarna här ställde frågor till honom och sådär, sen kolla vi på lopp som han hade kört där han själv fick kommentera. Väldigt intressant faktiskt!
 
Sen selade vi på hästarna och for ut och värmde, alla hade en egen häst och Örjan hade en. Sen körde vi ett snabbjobb, de var ruskigt kul! Är dyng sugen på att skaffa en egen nuuu, ååhh!
Iallafall så ställde vi frågor till Örjan efter det, sen vart de middag och pyssel med hästarna.
Ikväll har vi varit och skjutit prickskytte, inte riktigt min grej haha! Var helt värdelös, och jag ser så dåligt på ett öga så jaa, man såg inte så jätte bra, och lite svårt var det då man inte är van. 
 
Nä nu måste jag sova, upp tidigt imorgon och släppa ut Elit!
 
 
 

Wången dag 1

Sliten tjej ligger i sängen och kollar på TV här på wången. Har varit ganska mycket idag.
Först en lång resa och sen nya intryck. När vi kom hit lastade vi av och packade ur grejer. Elit var spänd, ett helt nytt ställe och dessutom så blåser det som tusiken här. Så han har varit lite som ett yrväder. Förhoppningsvis lugnar han ner sig lite nu. Han står inne och mumsar på hö och snackar med sina nya grannar. Ikväll har vi varit på rundvandring, har sagt det många gånger, men wången är verkligen något alldeles extra. Efter rundvandringen så blev det middag, fläskfilé med potatisgratäng, satt ganska fint i magen. Sen var det lite "lära känna lekar" typ.
 
Imorgon väntar en ganska lång men rolig dag. Ska upp tidigt och släppa ut Elit i sin hage, kommer att bli intressant att se hans reaktion. Efter det blire frukost och sen ska Stefan Hultman och Örjan Kihlström ha en liten föreläsning. Ska köra Elit efter det och sen ska jag köra storhäst med Hultman! Ska bli skit kul, inte något man får göra varje dag direkt hehe.
 
Såå nu ska jag ta och borsta tänderna och sen gå och lägga mig, blir en tidig morgon!
 
 

imorgon bär det iväg

Sitter och väntar på att tvätten ska bli klar, är ute i sista minuten. Håller på att förbereda allting inför imorgon. 
Har varit igång hela dagen. Jobbade 10-15, efter det så har jag kört Elit, packat, smörjt utrustning, haft Åsa på besök, tvättat.
 
Helgen i övrigt har varit bra. Var på middag hos en kompis i fredags, kvällen slutade med utgång. I lördags så slappade man bara, typ var i stallet en stund och sen for jag och Robin och tog ett kvällsdopp på nyänget, ganska härligt! 
 
instagram bild från nyänget.
 

PEV

Tänkte berätta lite för er vad det är för läger som jag ska fara på nu i veckan. Själv hade jag ingen aning om vad detta var tills jag fick reda på att jag vunnit.
 
" Travsportens riksanläggning Wången, landets travbanor och foderleverantören Krafft har inlett ett unikt samarbete för att ytterligare öka statusen på svenskt ponnytrav. Under hela säsongen 2012 tävlar ponnytravsungdomar om att få delta i en elitvecka på Wången. Det första lägret, Krafft PonnyElitVeckan 2013, arrangeras 15-21 juli 2013 med plats för 34 ungdomar.

- Det vi skapat är en satsning som aldrig tidigare genomförts. Vi vill ta vårt ansvar för en av svensk travsports viktigaste grupper och ge dessa ungdomar möjlighet att utbyta erfarenheter, träffa nya vänner och få sig till livs värdefull kunskap, säger Johan Sundberg, VD på Wången AB." citerat från wångens hemsida.

Vi har fått ett veckoschema där det står att vi kommer att få träffa Örjan Kihlström och Stefan Hultman, wångens veterinär,hovslagare och foderexpert, hemliga gäster, och vi kommer även att göra andra aktiviteter på kvällarna som inte är travrelaterade. Veckan avslutas med östersunds dubbeltrav, fredag och söndag är det tävlingar, på söndagen avgörs PEV-mästaren i både kategori A och B. Spännande!

 

Ikea

Idag har man varit på äventyr på IKEA i sundsvall. 
Pappa har ju renoverat mitt rum nu, så idag skaffade vi lite nya möbler. Det blev tre hyllor, en TV bänk, ett "nattduksbord", en klädhängare, förvaring till garderoben, TV bord + lite små saker. Det som fattas just nu är ett överkast till sängen, en TV och en soffa + lite inredningstjaffs. Om det blir typ som jag har tänkt mig så kommer det att bli så jäkla snyggt, ska visa er lite före och efter bilder sen när allting är klart.
 
Direkt när vi kom hem så bytte jag om och for till stallet. Plockade gräs åt hästarna, tog in dom och sen kom Åsa på besök för att lasra Elit. Igår var han jätte pigg, sådär "jobbigt" pigg, ville bara springa och hoppade i luften för små saker. Han ska köras imorgon igen, förhoppningsvis är han lite lugnare och mer avslappnad då!
 
Dags att hoppa in i duschen och sen blire sängen, åh vad jag saknar min pojke just nu! Han ha varit i härnösand och jobbat i typ en och en halv vecka nu, kommer förhoppningsvis hem snart! Längtar ihjäl mig!
 
 
God natt på er!
 

tisdagmorgon

God morgon på er
Jag har ääntligen fått mig en sovmorgon, kändes som att det behövdes efter förra veckan. Idag är det jobb som står på schemat, känner mig inte så taggad på att sälja jordgubbar i spöregnet. Men det är ba att gilla läget.
 
Igår jobbade jag på förmiddagen, körde Elit för första gången på en vecka. Han var lagomt pigg, inte alls som jag hade förväntat mig. Däremot blev det fart på han då vi blev omkörda av en storhäst hehe!
På kvällen for jag och familjen till olearys och kollade på en fotbollsmatch och åt god mat, inte helt fel på en måndagkväll.
 
I lördags var en hästmassör här och kollade på Elit. Han hade en låsning i musklerna vid länden. I söndags så kom kiropraktikern och tittade på honom och då hittade vi lite mer problem. En liten låsning i vänster framknä och i bogen. Vid länden satt han fast ordentligt, fick hålla på ett bra tag innan hon fick lös det. Jag trodde att det var bakknäna som var körda, men hon provocerade dom och kände där men kunde inte hitta något.
Han hade en liten galla vid vänster framkota, men var varken öm eller varm där så vi får hoppas på att det inte är något. Nu ska han lasras var 3:e dag, vill verkligen att han ska bli bra! <3
 
 
 
 

RSS 2.0