talet check!

Äntligen klar med talet, känns såååååå hääääär bra! Imorgon ska man göra bort det, känns bra att kunna bocka utav "listan" Ska hålla ett tal om min relation till ponnytravet, kanske lägger upp det här sen om det skulle vara intressant för er att läsa ;)

Hade nationella i svenska idag. Skrev en debattartikel, hade ett bra "flow" och skrev mycket. När jag är klar med allting så märker jag att jag lagt upp argumenten i fel ordning, så jag måste lägga om dom och det var skit jobbigt haha. Men de gick bra! Nu ska jag öva på talet och sen ska jag sova, känns så skönt med fredag imorgon! Ska gå runt på stan en sväng och sen så ska jag fara ut med eliten!

Jag är så glad att du har hittat tillbaka till dig själv igen <3



ingen rubrik

säg ba fyy vad skönt det känns att onsdagen är avklarad!
Ha precis kommit hem från stallet, var ute med elit en sväng. Hade ville och jennelie som sällskap.
Blev en lugn tur idag ba för att se hur han är, pigg och fin va han! Blir en tur på fredag oxå är det tänkt. Han ha ingen feber iaf, kom ju på att han hade haft ett lite tjockare täcke igår pga att det tunnare var blött så det var nog därför han va varm. Han hade ju inte ens en grad feber haha, smaaart.

Imorgon äre nationella i svenska, känns inte bra! Ska läsa på lite om argumentation för att va lite förberedd iallafall.


Veckans ämne: Favorithästen

Jag är med i en grupp på facebook som heter travbloggar och där har vi en utmaning varje vecka, den här veckan ska vi skriva om våra favorit hästar.

Någon som står mig varmt om hjärtat är Katrinebergs Indie.
Hon och jag har gått igenom så otroligt mycket tillsammans.
Indie är ett russ som jag tränade och tävlade i lite mer än 2,5 år. Hon är 9 år och ägs av solänget. Tyvärr så kunde jag inte hålla på med henne mer då jag skaffade mig en egen ponny.

Shit så mycket minnen man har med den tjejen! Från att hon var stressad till att vara hur cool som helst. Älskar hennes inställning till träning, hon är pigg och framåt! Det är en sånn otroligt fin och mysig ponny som tyvärr haft en hel del otur, men nu verkar hon fungera igen! Kommer aldrig att glömma då man tävlade henne i klubbmästerskapet 2010, fy fasiken vad tårarna ville komma då hon var hur läcker som helst efter allt skit vi gått igenom! Sprang som en gudinna gjorde hon. Eller på umåker förra året då hon gick 1 sekund ifrån rekordet, det var verkligen ett stort framsteg för henne och mig, trodde inte mina ögon då jag fick se listan med tiderna.
Det har blivit många timmar i stallet med den här damen, mycket ompyssling och gos.
Tänk hur många timmar man lagt ner på den hästen bara för att hon ska fungera. Kvällar man enbart åkt dit för att massera benen och linda dom, det var typ varje kväll!
Jag har verkligen fått lära mig att hårt arbete lönar sig!
Blev så stolt över henne då hon vann på umåker sist och sprang på rekordet, min lilla tjej har mognat! <3

Självklart är Elit min absoluta favorit men Indie är någon som oxå betyder mycket för mig!











fml!

Vad gör man? Jo man sitter och pluggar inför ett stort prov som jag ska ha imorgon. Glömde totalt bort det i helgen så jag är ganska körd känner jag! Har fått instuderingsfrågor och ett häfte, men läraren har inte gjort frågorna i ordning efter häftet, så det tar 50 år att hitta det man ska läsa istället för att lära sig. VÄRT!
Nä men fyfan vad less jag är, känns som att jag inte kan göra så mycket heller.

Elit är förkyld fortfarande, tempade han idag å då hade han lite feber, men han är som en energibomb som snart ska explodera. Tänderna blev raspade igår och nya skor fick han! Ba den där förkylningen kan släppa så skulle ja va skit nöjd!

Ska återgå till mitt panikplugg!

;o

shuuuu
sitter i sidensjö och tar det lugnt just nu. Ha precis ätit tårta, Robins mamma fyller år idag.
Igår kväll va man med robin,matilda,viktor och sara i stan! Trevligt som fan men jag tappade typ rösten, typiskt!
Men den är bättre idag och jag har inge ont i halsen, yeey.

Nu ska jag plugga lite och sen vet jag inte vad man ska ta och hitta på! Blir väl att åka bil ikväll gissar jag påå.
Hade tänkt att köra elit men eftersom att jag misstänker att han ha ont i munnen så låter jag bli, han ha nog någon vass tand skulle jag kunna tro. Han var inte sig själv då jag körde han i fredags! Så imorgon ska man ringa magnusson så han får titta och sen ska henrik komma och slå på sommarskorna.





lördaaa

Fyyfan vad sliten man känner sig.
Snuvig å jävlig är man, halsen gör ont och som pricken över i:et så är man hes!
Men ingen feber har man än så länge, tack och lov för det!
Igår så var man hos en kompis på kvällen å såg på film å drack någon grogg, rösten höll verkligen på att svika mig då men som tur så är den lite bättre idag. Ha snöat jävel i natt så det var verkligen en utmaning att ta sig hem på sommardäck, men de gick!

Nu ska jag plugga lite och sen fara iväg till solänget för de är nå poänglopp där idag.


sjukling :<

Se på fan, man blev förkyld endå!
Uuuh de känns cp drygt, halsen vill typ dö och huvve är inte med mig. Ska iallafall göra ett tappert försök med att avsluta skrivandet på talet så man kanske kan svänga förbi på skolan i 5min och göra bort det. Men just nu så står det bara still i huvudet, har typ slut på ideér.
Ska även försöka pallra mig ut till stallet och fara ut med en överpigg häst, han lär vara proppad med energi.
Önskar att han kunde ge lite till mig!

nä, talet var det ja!

done!

Då ha man jobbat bort dom där 2,5 timmarna för veckan!
Känner även att förkylningen är å knackar på dörren, uh vill inte! Ha inte tid med sånnt just nuuu..
Nu ska jag skriva det där äckliga jävla talet som ska redovisas på fredag, ahhhhh får damp! Komma gå åt helvete menmen!


ännu en onsdag

Då var en skoldag avklarad, nu ska man ba slänga i sig lite mat å fara å ta in elit och jobba! Efter det ska man skriva det där talet som aldrig vill bli klart!


onsdag.

Sitter imorgonrocken och ska snart klä på mig och fara te skolan. Det känns sååå drygt, hade gärna haft lov några veckor till! Nä dags att gå till bussen snart kanske, fyyfan!

Om folk bara visste vad du gjort!

imorgon börjar det..

Dags för att sova.
Mitt nya liv börjar imorgon.

Det jobbigaste av allt är att behöva ligga ensam i en stor kall säng.
Men jag har fått lida så länge nu på slutet, det är dags att gå vidare även fast det kan bli jobbigt.
Det är skönt att det är över.

Känner mig starkare än någonsin..

blöh

Orkar ientligen inte skriva men ja gört endå.
I fredags så var man med johanna på kvällen, grilla korv hos henne å packade grejer inför lördagen. Mitt i natten drog vi ut te stan och fick syn på en brinnande bil vid arenan, inte en käft vare där heller så vi fick ringa räddningstjänsten. Vi kände oss som riktiga hjältar höhöö!
Igår så va man på solänget typ hela dagen, och sen for man te stan på kvällen!

Idag ha man kört typ linjestart med eliten, gick bra men han kändes inte riktigt hundra. Ska kolla upp han i munnen och be eva klämma lite på han.


vet inte vad jag ska göra längre..</3

stressigt

Åh sitter och stressar igenom en massa plugg. Har nationella prov på fredag + evolutionsprov och systematik prov. Sen ska jag skriva en engelskauppsatts om en president som ska va klar på torsdag. Ha även matte som jag måste göra.. Åhhh! Hinner inte göra mycket ihelgen heller för jag kommer att va upptagen både lördag och söndag.
Men det brukar lösa sig på något sätt..
Igår var man iallafall med matilda hos madde i mellansel, det var awesome <3

<3

..

Shuu!
Det andra inlägget som jag skrev innan for bort :S
Men iallafall så ha jag sovit ut idag, hjälpt mamma att fota någon grej till ÖA, ätit på solängskrogen och sen varit på solänget och pratat med johanna. Fixade ordning inför kvällen till elit, och myste lite med honom i solen. Nu väntar jag på att mamma ska sluta jobba, ska hjälpa henne med att handla mat inför ett läger som jag å johanna ska va ledare på i helgen. Efter det blire hem å duscha å sen far man te matilda å se på film!





Min fina fina ponnybus, det finns ingen som är bättre än du <3


update

Dags att uppdatera om helgen!
Lördag: galen fest hos älsklingen, ös!
Söndag: Slööö dag, va hos älsklingen med josefine, sofie och pär. Såg på filmer som var kassa, så det slutade med att vi satt och garvade åt fail videos! Höhö trevligt jaa

och idag har man inte hunnit mer än att åka te holmen med älsklingen och besöka hans pappa en stund.
Nu ska hjälpa Robin att röjja undan lite här för det ser fortfarande ut som ett bombnedslag!

Ikväll vet ja inte vad som händer, blir nog bjästa skulle jag tro!
Ett stort tack till mamma som varit hästvakt och även Jennelie som släppte ut han idag och körde han en sväng igår! Säg ba att de är tur man ha snällt folk omkring sig som ställer upp!

Farmens Elit

Då har man sovit ut rejält, ville sova mer men det ville tydligen inte kroppen! I natt ska man va uppe länge så jag hoppas att kroppen orkar med.

Jag kan faktiskt fortfarande inte riktigt släppa gårdagens händelse. Är så nöjd över min kille! En andra plats på rekordet, säsongen kunde inte ha börjat bättre. Igår var det så nära läskigt nära seger, men nästa gång då tar vi dom!
Jag har en sånn himla underbar ponny så bara det är en vinst för mig. Jag säger som min hovslagare sa idag, om han kan gå såhär fort på dom här skorna, tänk er hur fort han kan gå på sommarskorna då!

Elit är min pärla, oavsett hur han går på banorna.
Jag har aldrig träffat en ponny som har en sådan speciell personlighet.
Det som värmer mest är när man promenerar mot hans hage och man har ett ca 70m avstånd och när han vet att det är jag och då gnäggar han och springer emot grinden.
Jag är så himla stolt över honom och samtidigt så är jag så lyckligt lottad som har honom <3


Resultat bergsåker

Fy vilken dag säg ja ba, så himla bra!

Dagen började 05.45, hade sovit skit dåligt hela natten. Hade vaknat flera gånger och varit nervös.
Det ha gått så sjukt bra för alla solängare idag, man blir så imponerad! Nästan alla hästar gick så otroligt bra!

Värmde eliten efter kvalet som var efter lopp 5, skulle ut i lopp 10. Han kändes ruskigt fin och lugn i psyket men pigg i kroppen! I loppet stog vi ganska hårt inne, ville satsa mest på en bra tid. Starten går och han skjuter iväg och springer fint! Kollade bakom mig flera gånger och såg att vi hade ett långt avstånd till nästa ekipage. Men i sista sväng så stannar han upp väldigt mycket och får mjölksyra, Indie och Elsa kommer ikapp och på upploppet blir det en riktig strid. Men först över mål blev Indie och Frida, och väldigt tätt efter så kom vi! Jag är så nöjd, och glad för Fridas skull! Det är så roligt att se hur indie har blivit lugnare, och fått ny utrustning dessutom. Gav även Frida lite körtips precis innan loppet ;) Känns som att hon uppnådde mitt mål åt mig, att indie skulle få en seger!

Är så stolt över att han gick med brodd och tunga skor, men ändå så sprang han på rekordet utan en enda galopp! Och dessutom sprang han själv under hela loppet! Att han stannar var ju inge bra alls, men jag tycker att det är förståerligt när man får mjölksyra och blir less på att va ensam. Men trotts det så fortsätter han ju att kämpa ända in i mål!
Säg ba fy vilken grym häst jag har, nästa gång så tar vi dom!


<33

en liten fjäril

Såå då var allting packat i stallet och även all utrustning är smörjd, å hästen är nattad, nu ska jag snart packa ner mina egna grejer. Herregud, jag är lite små nervös! Brukar ju inte vara det men ja ha typ någon liten enstaka fjäril i magen. Iallafall så blev det ingen skoning idag. Henrik sa att det hade varit piss på bergsåker, slirigt och jävligt för dom som haft sommarskor. Såå för att vara på den säkra sidan så ska vi istället försöka få av brodden fram om banan tillåter, skorna är endå så nött och har en ganska rund kant (han går med rundade fram ientligen) så det kan gå endå om vi har tur. Sen ha han ju inte gått katastrofalt dåligt på dom här skorna heller! Däremot så komma han nog att få gå med brodden för jag har ju varit så slarvig att jag inte bytt ut dem på hela vintern eller skruvat på dom, så dom är nötta och sitter som berget. Smart sofia!


Nu ska jag packa, blir en tidig kväll för imorgon ringer klockan 05.45!


Elit och jag på bergsåker i höstas! Han sprang själv typ hela loppet och blev 4a på 2.26

konstig häst..

Sitter i morgonrocken och myser framför tvn.
Skulle in och köpa ett spö på royal men kom därifrån med ett fleecetäcke. Typiskt att det skulle vara typ liiite förstort, så måste pröva ett 105 nu som jag redan kan ana är för tight i bogen. Vad har jag för konstig häst ientligen? Han har typ världens uddaste storlek, 110! Finns ju typ inga som tillverkar täcken i den storleken, jobbigt!

Imorgon så kommer det antagligen att bli en sen uppdatering. Under lunch så ska henrik komma och sko elit. Sen efter skolan så ska jag köra han lite lätt. Resten av kvällen kommer att tillbringas i selkammaren då jag ska smörja allt läder riktigt ordentligt och sen packa alla grejer inför fredagen.

Nu så ska jag slänga mig in i duschen och sen kommer älsklingen hit!<3

Sov gott :)


snart lov!

Slagit mig ner i soffan för att vila i några minuter innan det är dags att fara till stallet för att jobba å natta hästarna.
Den här dagen har hittills varit bra, hade sovmorgon imorse som gjorde att dagen blev så "lätt". Efter skolan smet jag in på make up store och köpte en concealer. Ska även in på royal lite senare för att köpa lädertvål och ett nytt spö, på mitt andra så gick "snärten" av då det legat i snön typ en vecka. Såå det blir lite shopping idag, lite små trevligt faktiskt!


vet att ni kanske är lite less på den här bilden, men fyyy så snygg han är <3

startlistan

Sitter och kikar på startlistan inför fredag, är taggad som fan! Är ba te å gasa för vi står ju nämligen på start.
Var ute med han idag, blev tre varv på slingan. Hade jennelie som sällskap så de va trevligt, men lerigt!
Annars så har det varit en "vanlig" tisdag, haft lektioner till tolv. Skulle ha omprov i tyskan klockan tre, men det blev aldrig av? Satt där i 30 min och vänta på att läraren skulle komma med provet, visst jag är glad att jag slapp för nu hinner jag träna till det. Men hade kunnat göra så mycket annat dom där timmarna innan. Aja!


Så ser det ut på fredag!

:)

Kvällen blev inte så tokig som jag trott. Jobbade från 17.30-19.30, sen longerade jag elit en sväng. Pigg och muppig, som alltid. Efter det så gick man upp te travskolan och såg på liven med johanna. Två kompisar te oss ha en häst som startade på valla ikväll och blev 3a och sänkte rekordet, inte dåligt alltså! Usch tänk att få starta på valla, shit va mäktigt! Den banan känns ju som att den är 1000 gånger större än solängets fjuttbana haha.

Bergsåker på fredag, taggad till tusen! Tänker inte ställa några krav på han, sist vi starta på bergsåker så gick det inte så jätte bra. Han gillar inte den banan, kurvorna lutar så kraftigt. Men förhoppningsvis så kan jag hjälpa han med sidostängerna den här gången. Längtar tills listorna kommer, ååh! Nu ska jag och älsklingen gå och lägga oss, god natt<3

D:

åh idag äre en sånn där "orkarintegöraettskit"-dag! Och då måste jag fara och jobba, fy vad det känns motigt.
Det enda jag vill just nu är att det ska bli fredag! Och att startlistan för bergsåker ska komma upp.

Buhuuu..

nice helg :3

Hej på er!
Då var det måndag igen, har haft en väldigt rolig helg! Snabbjobb med eliten under dagen och sen så var man i stan med folk hela lördags kvällen, åkte runt och kollade på alla fulla ungdomar och var så besviken över att jag inte var en utav dom den kvällen. Men kul hade vi endå, och kallt som fan var det! På söndagen så var man hos älsklingen och vi for och hämtade hans sommardäck, fixade med skotern och sen for vi te bjästa å hämta upp en kompis, sen så for vi och åt på Pikatchuuu. Efter det så blev de bjästa typ hela kvällen, lekte nå jävla bilkurragömma haha? Efter det så for vi te sidensjö och myste!

Nu ska jag göra en massa skolgrejs

RSS 2.0