2014

2014, ja vad säger vi om det året? Nej det var faktiskt rätt så okej ändå. Var verkligen en bergochdal bana, åtminstonde på hästfronten.
 
I början av året sattes Elit igång efter en ca 2 veckors vila. Han kändes pigg och fin, var såå taggad på den kommande säsongen och tänkte att den skulle bli grym med tanke på hur han var säsongen innan. Vi tränade på lite lätt, men som en blixt från klarblå himmel kom hältan. Så det blev ett veterinärbesök och sen lite vila. Började sedan träna lite igen och hovlederna började strula, men det gick bort utav sig självt. Men man var något less på allt strul som hade förstört en hel del.
 
 
 
Jag krigade på i skolan samtidigt, och det var tufft för jag var riktigt less. Alltså inte sådär less som en vanlig skolelev normalt brukar vara, jag var i botten. Att ta sig upp ur sängen var en kamp, led igenom varje skoldag i princip. Så alltså, början av året var inte lätt för mig. Men mitt i alltihopa tog jag faktiskt körkortet, vilket underlättade min vardag väldigt mycket.
 
Första mars bytte jag stall till stall 19 på solänget, var bland det bästa jag gjort tror jag. Trivs väldigt bra och kommer bra överrens med alla i stallet.
 
Var även till sundsvall och besökte idol audition. Två utav mina vänner skulle söka. Det var faktiskt ganska kul även fast det var kallt och man fick vänta i flera timmar. Men ingen utav mina vänner gick vidare, en utav dom var väldigt nära så han ska förmodligen söka i år.
 
 
 
 
I början av sommaren tog jag studenten, vilket var faktiskt en utav de bästa dagarna i mitt liv. Då var man riktigt lycklig att skolan äntligen var över för ett tag, det var som att en stor sten lyftes från mina axlar och känslan av att vara fri är helt obeskrivlig. 
Elit hade precis kommit tillbaka till den vanliga träningen och var redo för ett snabbjobb. Men då började han få problem med halsen. Märkte att han torrhostade ett flertal gånger under två-tre mornar. Så det blev kortison i två och en halv vecka och vila under de veckorna. Sen satte vi igång lugnt, och eftersom att jag alltid tar det väldigt lugnt efter en vila så blev våra start planer uppskjutna. Midsommar firades med några underbara vänner ute på gullviks havscamping. Det var bara några grader varmt och jag hade feber och var väldigt hes, tappade nästan rösten. Men roligt hade vi!
 
 
 
I juli besökte jag åselemarknaden som jag brukar göra, året innan var jag på ponnyelitveckan i östersund så det var lite extra roligt att få fara till åsele igen då man missade förra gången. Åkte dit med några kompisar i en skåpbil typ, det var ca 30 grader varmt, men det var ganska skönt då man satt i en solstol med en kall cider! Hade det väldigt roligt faktiskt men var dessutom med om den värsta dagaeni mitt liv, gick nämligen på marknaden då jag var sjukt bakis + att solen stekte. Det gör jag aldrig om igen kan jag lova er haha!
 
Kryssade även till tallin med brorsan, pappa, pappas tjej och hennes söner. Var sjuukt roligt, något vi ska göra om i år faktiskt!
I slutet av juli började jag sommarjobba på hemtjänsten i själevad.
 
 
 
 
I augusti började jag och Elit att starta lite smått. Första starten blev på umåker där han blev 6a och gjorde en bra insatts, kommer ihåg att jag var så nöjd. Han kändes fin och var taggad, tror han hade längtat efter att få ta ut sig ordentligt. 
 
 
 
I september startade vi på Dannero.där blev han sjua, kommer ihåg vilket struligt lopp det var. Folk som trängde sig och körde oschysst. Var väldigt mycket trafikproblem i det loppet men han fick en bra tid så jag var nöjd.
 
I oktober fick jag förlängt på hemtjänsten, där jag trivs väldigt bra. Elit gjorde en start å umåker där han vann, kan varit bland de skönaste segrar jag någonsin har varit med om. Den var vi verkligen värda!
Skrev även på ett hyreskontrakt och flyttade till stan den 1a november.
 
 
 
November och december var något tyngre. Jag fyllde 20 vilket jag längtat efter sååå länge, så det var riktigt skönt att äntligen få bli "vuxen". Köpte mig en egen bil, såå grymt skönt att slippa vara beroende av andra. Hade lånat pappas bil under året och det var alltid struligt. I slutet av november blev Elit halt och vi for till veterinären på en gång. Bestämde mig för att röntga honom för att se om han har något som orsakar hans hältor då jag tränat vääldigt lugnt, så träningen kan omöjligt varit hela orsaken till problemen han har. Men det såg så fint ut, blev en behandling och veterinären konstaterade att han inte tål brodden då det blir för stumt. Så jag skulle hem och pröva nya skor.
 
Så har 2014 sett ut. Nu satsar vi på ett nytt år, och min högsta önskan är att jag ska få ordning på Elit, att han får vara hel. Just nu skrittar vi men ska försiktigt börja öka på träningen eftersom. Håll tummarna för oss!

RSS 2.0