renovering

Idag är vi igång med renoveringen av mitt nya rum!
Har nu rivit tapeter och börjat spackla, även varit och handlat tapeter. Förhoppningsvis så blir det klart någon gång nästa vecka!
 
Såhär såg rummet ut när vi började!
 
mitt i tapetrivningen ;)
 
 
Nu ska jag fara till solänget och röra på elit, annars kommer han att vara för pigg imorgon då vi ska köra intervaller! ;) Då jag är klar i stallet så blire nog mer pyssel med rummet!

påsk

God morgon på er!
Kom hem från stallet för ca en timme sedan och nu sitter jag och äter go frukost. Hästarna är ute och stallet är klart. Det är ett underbart väder ute men jag ska vara inne och tvätta,städa och börja förbereda mitt nya rum som ska renoveras. Inte så roliga saker direkt, men ikväll ska jag och Robin till mamma på middag, så jag har ju något att se fram emot iallafall ;)
 
Passar på att önska er en glad påsk!
 
omnomnom!

ledig

Snacka om vilka vårkänslor man har haft idag. Älskar då man kan gå på bar asfalt från bussen och då man kan ha stalldörrarna helt öppna för att det är så varmt, då är det vår. Hoppas bara att detta håller i sig nu, det vore så skönt. Elit fick sig en träningsrunda i skogen med sällskap, vart en väldigt lagom tur på ca 1 mil med både lugnt och lite snabbare tempo.
 
Annars idag då? Jo skolan blev avstängd efter lunch, har varit en vattenläcka i övik så nu är vattnet avstängt på flera ställen. Vi har fortfarande vatten som tur är! Däremot måste man koka det, lite drygt. Men man vart ju ledig imorgon så jag klagar inte!
 
 
Elit innan vi for ut idag

22.10

Hm.. såg nu att gårdagens inlägg inte har blivit publicerat. 
Men det enda jag skrev var att elit fått sträcka på benen lite, körde lite tempo på banan eftersom att den hade tinat fram, den var lite blöt men det var inte så farligt.
Idag så kom Åsa och lasrade honom, han njöt verkligen utav det! Imorgon ska han få springa en lång tur hade jag tänkt. Om underlaget är bra nu i veckan så blir det nog intervaller framöver.
 

Kurs

Go kväll på er, haft en bra helg?
Jag kan säga att min har helt klart varit lyckad. Igår så var jag som sagt på Monica Nilssons massagekurs. Var lite klurigt men lärorikt, det var en hel del ny kunskap att ta in.
Först fick vi papper där vi skulle sätta ut lite muskler och skelettdelar och sedan fick vi även lära oss vad de gör. Efter teorin fick vi leta efter dom ställena och sätta ut prickar på hästarna. Elit var lite halv irriterad och otålig. Efter han fick lunch så var han betydligt lugnare haha, han är lite som jag! Jag blir också lätt irriterad då jag är hungrig. Men iallafall så fick vi lära oss att palpera (känna igenom varenda milimeter på kroppen typ), fick även lära oss mer om massage och stretching. Stretchningen var inte så främmande för mig, hennes metoder var typ samma som jag brukar använda. Men massagen och palperingen lärde man sig lite nytt utav. Nästa gång ska vi lära oss om triggerpunkter, typ hur man låser upp låsningar och sådant. Det ser jag fram emot jätte mycket. Elit hade fått tillbaka låsningarna i ryggen och i knäna, men dom var däremot inte lika hårt låsta vilket känns lite bättre. Monica låste upp dom och nu ska jag lasra honom en gång i veckan och även stretcha varje dag. Vill bli av med dom där nu!
 
Efter kursen så körde en kompis honom, blev 40 min jogging och skritt, han var pigg tydligen. Jag for till sidensjö och blev bjuden på middag där. Tacos med dumlepaj till efterrätt, såå gott! Med en full mage så drog jag och Robin till en kompis på fest. Kvällen blev riktigt lyckad!
 
Så idag har man varit mest seg och bara legat och slöat. Har varit såå rastlös nu på kvällen haha, är inte van vid att ha så lugna dagar. Men man måste ju coola ner lite ibland!
 
Imorgon är det en ny vecka, skola i fyra dagar och sen är det påsklov! Som jag har längtat!
 
 
 
 
 
 

lite om morgondagen..

Då var den efterlängtade helgen här, underbart!
Blir nog att lägga sig tidigt ikväll, är så extremt trött.
Imorgon ska jag på en massagekurs som Monica Nilsson håller i. Det är hon som jag brukar ha på elit ibland. När jag såg att hon skulle ha kurs så tänkte jag att det är perfekt tillfälle att fylla på massagekunskaperna. Kursen är 10-15, kommer att bli lärorikt och kul. Efter kursen så äre bara att hoppa in i duschen och sen fara till sidensjö, är bjuden på middag där av robins mamma. Och efter det så ska jag och robin dra till en kompis. 
Just nu ser det ut som att det kommer att bli en bra helg!
 
Trevlig helg på er!
 

onsdag

Sitter och fördriver tiden innan jag ska gå till skolan. Sov i mammas lägenhet i natt, så himla skönt för hon bor typ bara några meter ifrån skolan. Så man behöver inte stressa alls på morgonen här. Det är många som undrar varför jag inte bor här hela tiden, men jag bor hellre hemma i villan än i lägenheten, dessutom är det närmare till stallet från själevad. Är så lättsamt att bo hemma på nå vis.
Mamma var inte hemma igår så jag och robin hade lägenheten för oss själva, så mysigt!
 
Idag har jag en lektion, börjar 8.10 och slutar 9.30! Ska försöka plugga så mycket som möjligt efter det, sen åker jag till stallet vid halv fem och kör elit.
 
 
 

planering

Så här ser min vecka ut på ett ungefär, har inte skrivit in allting, ni kan ju räkna med att jag utför de dagliga stallsysslorna varje dag och ibland så kommer robin hit på kvällarna! :)
 
MÅNDAG: pluugg, skritta elit typ 40min
TISDAG:  skola 8.10-14.40, köra elit, plugg
ONSDAG: skola 8.10- 9.30, plugg typ hela dagen
TORSDAG: skola 8.10- 15.30, plugg, köra elit
FREDAG: skola 8.10-15.10, ???
LÖRDAG: massagekurs 10-15 med Monica Nilsson, tömköra elit
SÖNDAG: se till att bli klar med 2 restuppgifter och inlämningar.
 
Som ni ser så ska jag verkligen ge allt den här veckan så att jag kan bli av med lite restuppgifter, de skulle va så skönt att få bort dom!
 
 

umeåtripp

Måste börja med att säga att det är så himla kul att ni kommenterar! Forsätt med det :)
 
Igår var jag till umeå och besökte min bror, kände att det var dags att hälsa på han. Han har bott där sen efter jul men jag har liksom inte tagit mig dit. Han studerar där just nu och bor i en studentstad eller vad man nu kallar det. Vi for på elgiganten för han skulle köpa en skrivare, sen drog vi till honom igen och fikade och dösurrade bara lite. Väldigt trevligt!
 
Kvällen bestod av lite pyssel med elit och film med älsklingen, hur bra som helst!
 
 
 

intervaller

Har precis kommit hem från stallet, blev verkligen en extra lång stund där idag. Men jag är så himla nogrann med allting efter ett tuffare jobb, så allting tar sin tid. Som sagt så fick elit gå intervaller, typ 4x300m bara, vet inte ens om jag ska kalla det för intervaller. Gick typ på 40-30 tempo, alltså bara så pass att han fick sträcka ut. Var så osäker på underlaget, var inte det bästa så jag valde att ta det lugnt istället. Annars var han hur lugn som helst idag, inte alls som han var förra året! Duktig pöjk!
 
Nu ska jag chilla innan det är dags för duschen och sängen!
 
 
 
 

intervallträning på g..

Då var man hemma igen, tillbringade gårdagen med robin och några kompisar i by. Kom hem ganska sent så man är lite trött idag.
 
Ska fara och köra intervaller med elit i eftermiddag. Första intervallpasset brukar ju alltid vara lite mer "speciellare" än vanligt, han kan ha lite svårt för att hålla sig i skinnet och vill gärna springa fortare än vad han får, och dessutom så blir han såå fjantig (förra årets första intervallpass så blev han ju rädd för en liten snöklump och hoppa ner i ett dike, behöver kanske inte säga så mycket mer) ;)
Och dessutom känner jag mig så fånig, är så rädd för att han ska gå sönder för det minsta lilla. Så egentligen vill jag inte köra fort men man måste ju börja någon gång.
 
En fråga till er, hur rädd är ni för att eran häst ska "gå sönder"? Är det något ni tänker på ofta? 
 

you (cover by outtrigger)

 
Så otroligt mycket bättre än orginalet! Ni måste lyssna!
 

Dagens träning

Ha precis kommit hem från stallet!
Elit fick gå på släp bakom en annan ponny idag, gick himla bra, han ha bara gjort det en gång tidigare. Den här gången var han piggare, förra gången var han ju ba lat och sprang inte något alls, tvärnitade till och med en gång så man nästan flög ur vagnen haha. Den här gången så slängde han glatt med huvudet och sprang för fulla muggar, sötnosen!
 
Annars så har dagen varit riktigt skön, började vid lunch! Så jag klagar verkligen inte. Men nu ska jag göra lite matte och jobba på redovisningen som jag och en kompis ska ha imorgon, blöööh, vill hellre lägga mig i sängen och sova.
 
tjusig ponny!

Kurs

Kom hem från solänget för en stund sedan och känner mig extra nöjd. Har nämligen jobbat på travskolan idag, hoppade in som huvudledare. Har inte haft kurs sen november typ, så det kändes lite konstigt men det gick bra.

Bestämde mig vid jul för att inte ta någon kurs den här terminen. Kursen jag hade innan jul fick mig att tappa suget och jag gav inte 100%. Kände mig bara stressad då det var tight om tid efter skolan tills man skulle börja, och dessutom så var det typ 3 kurser samtidigt varje kväll och det blir ju mycket "liv och rörelse" omkring en, så man fick ganska mycket huvudvärk efter varje kurs och man var helt slut.

Men idag alltså, allting gick precis som jag ville, ingen stress alls och det var inte alls lika "rörigt". Blev helt perfekt och gav 100% kändes det som. Ska jobba på en kort kurs v16, känns himla bra och lagomt. Fick dessutom ha mina gamla elever ikväll och jag blev alldeles varm i hjärtat då dom vart så glad över att jag skulle vara med dom. Så söta!

Nu ska jag skriva på en redovisning som jag ska ha imorgon. Hoppas att man lyckas att hålla sig vaken!

Barbie på kursen idag, haha ser lite less ut.


måndag, check!

Första dagen på veckan är överstökad. Fick mig en riktig mjukstart såhär efter lovet. Först engelska, typ bara information om ett nytt projekt och efter det hade man samhällskunskap, de va också ganska chill. Sen for man hem och bytte om och drog till stallet.
Körde elit ca 1 mil. Backen ha börja komma fram så det är typ stenhårt nästan överallt. Det går bara att köra i skogen, där är det hyffsat med snö och is. Men på banan och rakbanan är det kasst. Intervallerna får nog vänta lite till om underlaget ska va såhär dåligt!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag går och lägger mig, är trött!
 

Veckans ämne

Är med i en grupp på facebook som heter Travbloggar. Varje vecka är det ett speciellt ämne att blogga om, denna vecka är det om tävlingsfärgerna/mönstret. - Dressfärg, tävlingsutrustning och färger under tävling - 
Varför valde du färgerna som nu används på din tävlingsdress? Varför har tävlingshästen du kör just den färgen på bröstat, luvan eller selunderlägget? Är det av någon speciell anledning det blev just de färgerna, är de favorit färgen, stallfärg eller bara slumpen att det blev "era färger och mönster"?
 
Min dress är vit,röd och svart. Jag var ganska fast besluten redan från början att jag ville ha dessa färger, tycker bara att dessa färger är så snygga tillsammans. Elit har en röd förbygel med sitt namn på, röd huva, rött pannband med sitt namn, en svart sulky med röda stripes, och röda bettringar till och med! Försöker att matcha med allt haha, tycker att jag lyckats ganska bra också.
 
Mönstret har jag hittat på lite själv. Iallafall armarna och uppe på axlarna. Gillade inte något av de "typiska" mönstren, så jag prövade att kombinera några av dom så att det blev lite "eget", skickade in till ST, och det blev godkänt. Skickade in dressen till brizy och fick den två veckor senare, jag var hel nöjd!
 
 
 
Vad tycker ni om min och elits "tävlingsoutfit"? :)

kämpa.

Har haft sovmorgon idag. Men tror ni jag kunde sova? Nää, eller ja jag utnyttjade typ en timme av sovmorgonen iallafall. Min kropp har bestämt sig för att vara klarvaken vid åtta. Det har hänt förut, men då kan jag alltid somna om ifall jag försöker, så himla irriterande att de inte gick idag.
Men nu sitter jag och njuter av att inte stressa, är alltid stressad på morgonen. Idag är det en ny vecka, har ångest! Är så skoltrött som ni redan vet och jag har en hel del att göra, har ingen ork! Men försöker att peppa mig själv och intala att jag ska kämpa på och att allting kommer att kännas så bra när det är över.
 
 
 

today

Sista dagen på lovet idag, känns deprimerande!
Idag står promenad, träna elit, plugg och ta in hästarna på listan.
 

Invigning

Åh känner mig lite slut efter en förmiddag på solänget!
Släppte ut hästarna på morgonen, huva vad kallt det var! Hade ca 15-20 minus! BRR! Man ha ju blivit bortskämd nu när det varit så varmt.
Men solen sken så man kan inte klaga på det iallafall. Efter man hett ut hästarna så fixade jag i ordning stallet och sen fotade jag invigningen av solängets nya hästhotell!
Elit har fått varit "statist" idag. Det behövdes hästar i boxarna på invigningen så då fick han va där. Han verkade trivas, han älskar ju uppmärksamhet! Ett riktigt charmtroll.
 
 
 
 
 
 

 

ändrade planer

Igår var man i bjästabacken med en kompis hela dagen, orkade därför inte uppdatera när jag kom hem. Var typ helt slut haha.
 
Ja så alltså gjorde man inte alls mycket igår kväll, tog in elit och rakade bort hans "täcke" som han ha på ryggen. Såg bara fult ut och jag skulle ha rakat dit det vid första klippningen, för nu gav det knappt någon effekt då det var så lite päls där. De va lika bra att klippa bort det, hoppas ba att inte pälsen bli så ojämn när den växer ut! Men hans päls hade bara hunnit växa pytte litegrann så förhoppningsvis så blire snyggt.
 
Och det blir ju inga intervaller idag, är stenhårt överallt. Såå himla tråkigt! Så jag får hitta på något annat med honom istället.
 
 
 
 
 
 
 
 
En irriterad elit som vill gå in och äta!
 

noll inspiration

Har hållit på lite med bloggen idag som ni ser. Tänkte göra om den helt men det är så himla drygt och jag har just nu ingen inspiration alls, så den får se ut såhär ett tag till. När jag har bättre bilder och mer inspiration så kommer bloggen att totalrenoveras. Ni får gärna säga vad ni tycker om den!
 
Nu ska jag dra iväg till stallet, elit ska köras hade jag tänkt!
 
 

har varit lat..

Oj, nu har jag verkligen varit super dålig på att uppdatera här. Har varit lat och inte haft någon lust alls till att blogga.
I helgen har jag bara slappat i sidensjö hos min pöjk. Har kännts lite konstigt då man inte varit i stallet på hela helgen heller, har inte haft något ut/insläpp, och dom som skött det har tagit hand om elit åt mig medans jag varit borta. Ska bli skönt att få återgå till det vardagliga "stallhänget" igen.
Nu har man sportlov dessutom och det har verkligen varit efterlängtat! Har varit så sjukt less nu dom här senaste veckorna och bara velat skita i skolan helt och hållet. Så nu ska jag njuta av lovet, freedom!
 
Imorgon ska jag sova ut lite, städa mitt rum (ser verkligen för jävligt ut där inne) tvätta, damsuga huset, fara till solänget å köpa lite grejer och köra elit. Hoppas bara att det är körbart ute på träningsvägarna nu, har varit ett riktigt dåligt underlag. Om underlaget är bra så börjar vi med lätta intervaller den här veckan, åh så jag längtar!
 
Hittade några gamla bilder då jag körde typ dom första intervallerna med elit i min ägo!
 



RSS 2.0