favorit skorna!

Har precis klickat hem ett par skor!
Mina röda converse har gått sönder så sjukt mycket och jag har varit för lat för att beställa nya. Men nu är det gjort! Det blev ett par vanliga svarta den här gången, dom är så himla snygga! Helst när dom är lagomt slitna. Converse är verkligen mitt favoritmärke, har haft flera styckna i ca sex år.
 
 

helgen och planer.

Har haft en riktigt härlig helg, men förkylningen hade ju man gärna skippat. Ha haft feber till och från och är snuvig som bara den. Tur att man ha alvedon säg ja ba!
I fredags så körde jag elit en sväng innan man for till sidensjö, blev ett motionspass på ca 1 mil. Alldeles lagomt! Men jag märkte på kvällen att det kanske inte var så smart att köra elit. Hade känt mig hängig på skolan men vart envis och skulle bara köra, vart ganska hängig på kvällen kan jag säga, men tur att man hade tagit med sig en alvedon iallafall. På lördagen mådde man mycket bättre faktiskt. Jag och robin åkte till långviksmon på skoterns dag. Var en stor mässa där med en massa skotrar å grejjer, var inte där så mycket, vi körde mest skoter! Så vi var helt slut när vi kom hem, kände mig halvdöd! Men roligt hade vi iallafall!
 
Idag så har man bara tagit det lugnt typ, jag och robin tog en promenad i solen och sen fikade vi typ. For till stallet på eftermiddagen och körde elit, blev uppvärmning ca 4km och sen några lätta intervaller i backe. Han fick jobba på ganska lagomt!
 
Elits träningschema (försöker att följa detta)
Måndag: Hovslagaren kommer, vila
Tisdag: motion
Onsdag: vila
Torsdag: motion
Fredag: vila
Lördag: eventuellt provlopp (typ jogging tempo, väldigt lugnt alltså, bara för att han ska få in lite rutiner igen) Och om det inte blir något provlopp så blire nog backintervaller
Söndag: skritt i 20min

plugg och körning

har varit en ganska bra dag, men den har verkligen inte blivit som jag planerat. Slutade 9.45, tänkte plugga som fan då hela dagen och vara jätte effektiv. Visst, de gjorde man men inte lika mycket som jag hade tänkt. Somnade till några gånger.. Biologiprov på fredag, men blir nog inge mer plugg ikväll. Tänker bara "klappa mig själv på axeln", för att ens ta fram boken och börja plugga är en stor utmaning för mig, finns inget jobbigare! Så jag har förtjänat lite vila nu ;)
 
Elit har blivit körd en sväng idag, hade en häst på släp bakom sig för första gången idag. Det gick väldigt bra, inga problem alls. 
Inväntar älsklingen just nu!<3
 
 

nät

Beställde hem ett finmaskigt nät för ett tag sen och det kom för någon vecka sedan. Syftet med nätet är att hästen ska äta långsammare då det är bättre för magen, och dessutom räcker det längre och han håller sig sysselsatt. Från början tyckte elit att det var lite irriterande, men nu verkar han gilla det då han hellre äter ur nätet än av det som fallit ner på golvet. Köpte det från Hööks för typ 150kr tror jag.
 
 
 
 
 

awesome helg

Dö härlig söndag!
Var uppe tidigt och släppte ut hästarna, var döö trött men de gick! Efter det så for man hem och chillade, åt frukost och mös med älsklingen. Vid tolv for man ut till stallet igen och gav hästarna lunch och fixade iordning stallet. Blev en körtur med elit också, med mamma och salle som sällskap. Var verkligen ett underbart körväder då solen sken och det var en lagom temperatur. Och elit verkade inte heller tycka att det var så dumt, han kändes fin och såg hel nöjd ut!
 
Resten av helgen har varit awesomeee, var hos en kompis i fredags och hade typ en "mini" fest, vi var fyra pers haha, men kul varne! Så igår kände man sig inte så fräsch, så jag gjorde alltså inte så mycket. Åt pizza, tog in hästar och var på ponnytravklubbens gala bara. Kvällen avslutades med en värdelös film, typ åsa-nisse wälkom to knohult tror jag den hette, inte bra!
 
Men nu ska jag avsluta den här dagen med råplugg, kom ju på att man har prov imorgon, har inte pluggat ett dugg så nu gäller det att vara effektiv. Gah blir galen på mig själv, måste bli bättre på att skriva upp saker så man kommer ihåg dom.
 
 
 

130212

Dagen har rullat på bra, men morgonen kunde ha börjat bättre. Hade inga pengar på busskortet och inga kontanter eller pengar på kortet heller. Som tur var så hade mamma tid att skjutsa mig 9.30 efter hon hade haft möte. Ja alltså, inte för att man säger nej till att vara hemma men de är så himla drygt att missa lektionerna i skolan så man hamnar efter. Men förutom det har det rullat på bara. Har varit och tagit in elit som fick vila idag. Körde han igår, for ut på rakbanan för första gången på 4,5 vecka. Imorgon ska vi ut igen. Har planerat lite, ska köra motion nu i ca tre veckor och sen börja med lite intervaller. Skulle nog kunna börja med dom tidigare egentligen men jag känner att jag vill ta det lugnt nu till att börja med, vill inte ha för bråttom. Siktar på start i slutet av april om allt går som det ska.
 
 
 
<3

helgen

Söndag kväll, uuh vad tråkigt. Men helgen har varit toppen. I fredags åkte jag bil med robin, han hade lånat hem en för att pröva den, mest bara för kul. Vi körde runt hela kvällen och skjutsade folk typ.
I lördags sov jag ut och sen åkte jag och pappa å hämtade hö. Körde elit efter det och sen gjorde jag mig i ordning för travgalan. Travgalan var jätte trevlig. Vart utsedd till "årets ungdom". Himla fint att det är folk som uppskattar det man gör, kände mig verkligen som en kung igår då folk öste på med beröm. Sånt behövs ibland!
Så det var prisutdelning och trerätters och lite go dricka och surr, efter det så for jag och robin till två kompisar i bredbyn. Drack lite grogg där oxå och chillade hos dom bara, vart en bra kväll!
 
Idag har man chillat i bredbyn och ätit pizza för andra gången den här helgen. Har en "hästfri" helg och det innebär att jag inte tar ut eller in och behöver inte komma dit för att fixa iordning heller.. och elit har fått vila idag.. Såå jaa.. man kan ju inte påstå att man gjort så mycket idag.
 
Ögonlocken börjar kännas riktigt tunga nu såå nu blire nog sängen!
 

dålig dag

Är helt utmattad efter den här dagen. Har inte ansträngt mig särskilt mycket men har däremot varit på väldigt dåligt humör nästan hela dagen. Så det måste varit det som sugit all energi ur mig.
Slutade skolan 9.30 och var på stan en stund och sen for jag till stallet och körde Elit.
Elit har fått börja trava nu, han vart hel nöjd haha. Nu ska vi öka på träningen så att vi kan börja ladda inför säsongen. Känns skönt!
 
Ska ta och träna på glosor och ta bort tvätt från linan, kan vara bland det tråkigaste som finns!
 
 

statistik 2012

Sitter och kikar på statistiken från 2012. Måste säga att jag är riktigt nöjd både över elit och mig själv. Elit som var borta från banan i ca en månad gjorde det grymt bra både innan och efter. Han är ba för grym!
Och jag själv har utvecklats en hel del också.
 
Är väldigt laddad inför tävlingarna i år. Bara allting går som det ska nu så tror jag att elit kommer att vara bättre än någonsin. Målet är förutom att vinna något lopp, att sänka rekordet, vilket jag vet att han kommer att göra bara han mognar till sig mer på banan. Åhh, längtar så grymt mycket.
 
 

statistik 2012

Sitter och kikar på statistiken från 2012. Måste säga att jag är riktigt nöjd både över elit och mig själv. Elit som var borta från banan i ca en månad gjorde det grymt bra både innan och efter. Han är ba för grym!
Och jag själv har utvecklats en hel del också.
 
Är väldigt laddad inför tävlingarna i år. Bara allting går som det ska nu så tror jag att elit kommer att vara bättre än någonsin. Målet är förutom att vinna något lopp, att sänka rekordet, vilket jag vet att han kommer att göra bara han mognar till sig mer på banan. Åhh, längtar så grymt mycket.
 
 

23.00

Happ då var helgen förbi, så sjukt himla tråkigt.
Och älsklingen vart tvungen att åka hem pga nå grejs med jobbet. Men hann att träffa han några timmar iallafall, men endå, att sova ensam suger..
 
Imorgon är det en ny vecka, har väl inte så mycket inplanerat just nu förutom det "vanliga" som att köra elit. På torsdag har han skrittat i  två veckor så då kan vi äntligen börja öka på träningen lite. Hade säkert redan kunnat göra det nu, men jag är jätte sträng på det veterinären sagt till mig. Två veckor är två veckor, är världens petnogaste människa då det gäller sånnt. Längtar tills vi är tillbaka där vi var igen, är trött på att skritta nuuu..
På lördag ska jag, älskling och två kompisar fara på travgalan som är på solänget. Är nominerad till årets ungdom, oväntat men himla kul!
Så långt har jag planerat hittills!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen innan ja gå å lägg mä! God natt på er!
 

lugna dagar

Den här helgen har helt klart varit ganska lugn.
I fredags var jag på bio med älsklingen, igår så rensade jag och några andra på övervåningen i stallet, blev en lugn kväll efter det. Och idag har jag släppt ut hästarna och knäppt kort på lite grejer som ska säljas, nu ska man snart fara iväg till stallet och köra elit en sväng. Blir nog lugnt ikväll också, orkar typ inte göra något speciellt just nu, blir ju fest nästa helg så det här får bli en vilo helg!
 
dags att fara ut och tillbringa tid med den här pojken! <3

RSS 2.0