trav på hemmaplan

Idag har det varit premiär på solänget!
Sjukt bra väder, varmt och soligt så det var ju verkligen en ur skön travdag.
Hade en starthäst i stallet, nytillskottet New Experience! Men tyvärr så hade han svårt att vända i femtespår så vi strök faktiskt. Var verkligen sjukt tråkigt men han bara stannade så därför var det lika bra att skita i det innan det skulle hända nån olycka. Men annars har det varit en rätt skön dag, Elit som gick intervaller igår fick lite extra massage ikväll. Han gjorde verkligen bra ifrån sig igår. Vi körde inte så fort men han kändes såå fin och med lite finslipning så kan detta bli en mycket spännande säsong! Hoppas bara att allt går som det ska nu bara för då kommer vi att vara grymma!
 
 
 

tappskokurs

Måndag morgon, börjar 15.30 idag vilket känns rätt så skönt. Dagens planer är att dra till stallet vid lunch och köra några intervaller med Elit. Skulle egentligen köra igår men sköt upp det till idag då det stormade ordentligt igår. Dessutom var jag ganska slut efter några timmars jobb och en tappskokurs. Jobbade till 13 och for direkt till kursen efter det. Hovslagare Anders Häggström visade hur man slår på en tappsko. Riktigt bra och rolig kurs faktiskt och väl behövlig. Kände att det var dags att fräscha upp minnet då det var fem år sedan jag slog på en tappsko sist. Och träningvärk har man idag, var faktiskt väldigt jobbigt fysiskt. Skulle nog aldrig palla att jobba som hovslagare!
 
 
 
 
 

lite ändringar

Medan jag ligger här i soffan och är lite bakis så kan jag lika gärna slänga in ett litet inlägg.
Var ute igår så idag är man lite sliten men vi hade hyffsat kul. Hade fullt upp hela dagen igår så det har tagit på krafterna, det känner man. Var uppe tidigt och släppte ut Elit och gjorde klart hela stallet, passade på att städa lite och små pyssla medan jag väntade på att hovslagaren skulle dyka upp. Han kom vid lunch och satte på sommarskorna, det är verkligen ett härligt vårtecken. For ut och körde efter det och elit kändes lugn och harmonisk, har förhoppningsvis börjat lugna ner sig lite.
De senaste veckorna har han varit sååå pigg. Men jag ha ju suttit och meskört så det är inte konstigt att han samlat på sig energi. För någon vecka sedan vart jag så less på han så han fick springa de han ville, trodde han skulle ge sig snabbt men icket! Snacka om att hästen har grundkondition, verkar inte ha tappat mycket alls i vinter. Så jag har faktiskt lagt om schemat lite. Vi kommer att sikta på att starta här hemma 17:e maj. För jag känner att jag måste sluta mesköra, jag kör kanske lite för lugnt. Och jag känner samtidigt att det är onödigt att sitta å nöta enbart på kondition och styrka när han ha de, så vi ska lägga in lite lätta intervaller. Dessutom sa kiropraktikern att de är bättre att han få sträcka ut för om jag bara sitter och håller honom så kommer han att få tillbaka låsningarna.
Tror att Elit kommer att bli ganska nöjd, han är verkligen taggad nu. Så fort han ens får syn på en häst så vill han springa, snacka om att han har skalle!
 
Nä nu ska jag ligga här ett tag och sen måste jag städa och laga mat innan jag drar till stallet!
 
 
 
 
Bilder från gårdagens körtur
 

RSS 2.0